Translate

28 Aralık 2011 Çarşamba

D&R Live'ın konuğu Ara Güler

D&R Live'ın konuğu Ara Güler

Ara Güler, klasikleşmiş İstanbul ve Türkiye fotoğraflarından, dünyanın farklı coğrafyalarındaki fotoğraflarına ve portrelerine uzanan geniş bir seçkiyi içeren yeni kitabını imzalamak için 24 Aralık Cumartesi günü saat 13:00’da D&R Kanyon’da sevenleri ile buluşacak.
Eczacıbaşı Topluluğu’nun 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan fotoğraf yayıncılığı geleneğinin bir parçası olan Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi’nin yeni kitabı Ara Güler, Aralık 2011’den itibaren kitabevlerinde yerini alıyor. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın yayınladığı seri, her yıl değerli bir fotoğraf sanatçısının retrospektif kitabını, sanatsal bütünlük içinde izleyicilere ulaştırıyor.
Kitap, Ara Güler’in klasikleşmiş İstanbul ve Türkiye fotoğraflarından, dünyanın farklı coğrafyalarındaki fotoğraflarına ve portrelerine uzanan geniş bir seçkiyi izleyiciler ile buluşturuyor. Konsept ve tasarımı Bülent Erkmen’e ait olan, editörlüğünü Umut Sülün’ün yaptığı kitapta ayrıca Haluk Çobanoğlu’nun giriş yazısına ve Ara Güler ile yapılmış özel bir röportaja da yer veriliyor. Kitap metinleri, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sunuluyor.

Haluk Çobanoğlu’nun kitaptaki giriş yazısından:

… Ara Güler’den bize miras kalacak olan tek şey; sadece onun işlerinden oluşan dev bir koleksiyon olmayacaktır. Konu, yaşama dair bir tavır veya sanatsal bir üretim olduğunda, Ara Güler’in sıkça etrafa sorduğu bir soruyu zihnim hemen hatırlar. Bu sorunun anlamı, sadece Ara’nın çağdaşlarının işlerini ve işlevini anlamamız dışında, günümüzde önemli bir işleve sahiptir. Yalın hali ile bu soru; nerede ve nasıl yaşadığımızı, dönemin sanatsal üretimini daha iyi kavrayabilmemiz açısından hepimiz için önemli bir nirengi noktasıdır. O zaman bir kez daha aynı soruyu, onun uslubuyla yeniden sorarsak; “Evladım, bunun medeniyete bir katkısı var mıdır?”
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap