Translate

15 Aralık 2011 Perşembe

Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" adlı kitabı D&R'ın en çok satanlar listesinde

İmamın Ordusu zirvede!

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın hazırladığı ve tutuklandığı için bitiremediği "İmamın Ordusu" adlı kitabı D&R'ın en çok satanlar listesinde 1 numara oldu.
Ahmet Şık'ın kaleme aldığı ve tutuklanması ardından toplatılıp imha edilen "İmamın Ordusu" adlı kitap "000 Kitap Dokunan Yanar" adıyla Postacı Yayınevi tarafından piyasaya çıktı.

Kasım ayında düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı'nda okurlarla buluşan kitap büyük ilgi gördü.

"Dokunan Yanar" D&R'ın en çok satanlar listesinde tepeye yerleşti.

Kitap nasıl tamamlandı?

CNNTurk.com'un haberine göre, Şık'ın tutuklanmasının ardından biraraya gelen 125 gazeteci, aktivist ve akademisyen, soruşturma kapsamında el konulan kitap taslağı üzerinde çalışmaya başladı.

Bu çalışmanın ardından hazırlanan "000Kitap", Şık'ın kitap taslağını temel alıyor. Ancak "000Kitap", 125 gazetecinin yaptığı redaksiyonları da içeriyor. Kitabın adının alt başlığı da "Dokunan Yanar".

Son dönemin en tartışmalı kitabı

Ahmet Şık, Mart 2011'de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Gazeteci Nedim Şener ile Şık'ın tutuklanması çok sayıda kişinin tepkisini çekti.

Şık'ın tutuklandığı sırada üzerinde çalıştığı "İmamın Ordusu" adlı kitabın "terör örgütü dokümanı" olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından kopyaları için toplanma ve el konma kararı verildi. Bu kararın üzerine İthaki Yayınevi ve Radikal Gazetesi'ndeki bilgisayarlarda bulunan dijital kopyalar polis nezaretinde silnmişti.

Bundan kısa bir süre sonra ise kitabın bir taslağı internet ortamında yayılmaya başladı. Kitabı, 100 binlerce kişinin indirmiş olduğu belirtiliyor.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap