Translate

İzleyiciler

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Kitap Önerileri

Bilim ve teknoloji konularına ilgiliyseniz Seçin Yayıncılık'tan derlediğimiz bu ayın kitap önerilerine göz atmayı unutmayın. Ayrıca bu kitaplardan bir tanesini kazanma şansınız da var!


Ayın Kitap Önerileri
Bilim ve teknoloji konularına ilgiliyseniz bundan böyle her ay yapacağımız kitap önerilerine göz atmanızda fayda var. Seçkin Yayıncılık'tan derlediğimiz kitap
önerilerinin yanı sıra ayrıca bu kitaplardan birini kazanma şansı da haberimizde saklı!

1- Yapay Zeka

Yazar: Vasif V Nabiyey
Fiyat: 29.50 TL
Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 4. Baskısını yapan kitapta, yapay ve doğal zeka ikilemi açıklanarak, bilgisayar denetimli bir makinenin veya bir bilgisayarın, genellikle insana özgü nitelikler olduğu varsayılan doğal zekadan yapay zekaya nasıl bir geçiş yapabileceği açıklanmaktadır. Kitapta, konular sade ve akıcı bir dille anlatılmış, konularla ilgili çok sayıda örneğe yer verilerek konunun daha iyi anlaşılması amaçlanmıştır.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.

2- Android Programlama

Yazar: Uğur Gelişken
Fiyat: 46 TL
Gördüğü yoğun ilgi sonucunda güncellenmiş ikinici baskısını yapan kitapta, gelen yoğun istek üzerine “Native Extensions” kullanımına yer verilmiştir. Örnek olarak mobil uygulamalardan para kazanmanızı sağlamak amacıyla AdMob Reklam Servisi için Native Extension kullanım örneğine yer verilmiştir.

Google Play'de milyonların indirdiği oyunların yarısından fazlası, Facebook'ta bağımlılık yapan sosyal oyunlar... Bunların hepsinin Adobe Flash, ActionScript 3.0, AIR SDK & Compiler ve entegre teknolojiler ile yapıldığını biliyor muydunuz? Ayrıca bu araçların sadece oyun programlamada değil, mobil uygulama programlarken de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Birçok mobil yazılım geliştirici; Google Play ve Facebook'ta Adobe Flash programı sayesinde yüksek miktarda paralar kazanmış ve hala kazanmaya devam etmektedir. Siz de bunun nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız, bu kitap size başından sonuna kadar yol gösterecektir.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.

3- Android ve Oyun Programlama

Yazar: Musa Çavuş
Fiyat: 38 TL
Gözden geçirilmiş 5. baskısını yapan kitap, Android SDK’nın temelinden başlamış ve Facebook/Google+ - Android bağlantısı gibi ileri konuları da içermektedir. Konular anlatılırken ekran görüntüleri eşliğinde çok sayıda örnek verilerek konunun ve farklı uygulamaların daha rahat anlaşılması amaçlanmıştır.

Android işletim sistemi, akıllı telefonlarda en çok kullanılan işletim sistemi olmuş ve Android Markette yüz binlerce farklı uygulama ile akıllı telefon kullanıcılarına farklı uygulamaları indirme şansı vermiştir. Başarılı ve güzel çalışan uygulamalar ise uygulamayı yapan kişiye maddi ve manevikazançlar sağlamaktadır. Bu sebeple, Android konusunda yazılımcı ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.

4- Scrum Bir Dönüşüm Hikayesi

Yazar: Mehmet Yitmen
Fiyat: 14.90 TL
Kitap, gördüğü yoğun ilgi sonucu bilişim kitapları arasında çok satan kitaplar arasında yerini almıştır. Simdi ise genişletilmiş ve gözden geçirilmiş 3. baskısı ile bu konuda kendini geliştirmek isteyen okuyucuların beğenisine sunulmuştur.

Geciken projeler, kalite problemleri, hantal yapılar, değişime hızlı bir şekilde uyum sağlayamamak, yüksek proje maliyetleri, demotive çalışanlar.. Bunlar maalesef, halen birçok İT ekibinin yaşamakta olduğu sıkıntılardır. Çözüm ise Agile yaklaşımları uygulamaktan, yani bu sıkıntıları doğurmuş olan mevcut proje yönetim şekillerini unutarak yazılım projelerini ele alma yöntemimizi değiştirmekten geçiyor. Günümüzde dünyada en çok tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan yazılım proje yönetimi ve geliştirme yaklaşımı olarak Agile yaklaşımlara ve Scrum'a rastlıyor olmamız şüphesiz bu değişimin ne denli kaçınılmaz ve gerekli olduğunun bir ispatıdır.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.

5- Bilgisayar Ağlarında Saldırı ve Savunma

Yazar: Gökhan Usta
Fiyat: 19.50 TL
Mesleği gereği, çok sayıda network (ağ) sistemi kurulumu yapan ve bu networklerin güvenliği konusunda uzmanlaşmış olan yazar, edindiği bilgi ve tecrübeleri bu kitaba aktarmıştır.

Günümüzde kötü amaçlı yazılımlar ve çeşitli saldırı yöntemleri sistem güvenliğini tehdit etmektedir. Kurumlarda bilgi sızmasına ve kaybına neden olan asıl önemli saldırılar kurum içerisinden gerçekleştirilmektedir. Bu kitapta bankalar, mağazalar, kamu kurumları, şirketler gibi kapalı iç ağa sahip ağların kendisine ve diğer kullanıcı bilgisayarlarına yapılabilecek saldırılar ve bu saldırılara karşı alınabilecek önlemler kapsamlı, karşılaştırmalı ve pratik olarak ele alınmıştır.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.

6- Yazılım Testi - İş Analizi - Kullanılabilirlik

Yazar: Koray Yitmen
Fiyat: 19.50 TL
Başarısız olan Bilgi Teknolojileri (BT) projelerinin katili kim?

Aklınıza ilk gelen zanlı yazılımcı mı? Eğer bu şekilde düşünüyorsanız yanılıyorsunuz deriz. 10 yılı aşkın süredir Keytorc olarak, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz danışmanlık ve dış kaynak kullanımı projelerinde edindiğimiz tecrübeler ışığında yukarıdaki soruya, bu kitapla daha geniş bir açıdan bakmanızı sağlıyor olacağız. Bu sayede BT projelerinde başarının veya başarısızlığın tek kaynağının kodlama ve kodu geliştiren yazılımcılar olmadığını; yazılım testi, iş analizi ve kullanılabilirliğe de çok fazla işler düştüğünü görüyor olacaksınız.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz. 


E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap