Translate

20 Nisan 2015 Pazartesi

‘Alice Harikalar Diyarında’ yeniden yayımlandı.


‘Alice’in 150 yıllık evrimi

‘Alice Harikalar Diyarında’ çizimleri İngiliz yazar ve ressam Anthony Browne tarafından yorumlanarak yeniden yayımlandı
Charles Lutwidge Dodgson’ın unutulmuz kitabı “Alice Harikalar Diyarında”, resimleri İngiliz çocuk kitapları yazarı ve ressam Anthony Browne tarafından yorumlanarak İngiltere’de yeniden yayımlandı. İlk yayımlanışının 150. yılı nedeniyle ortaya çıkarılan kitap, orijinal metnin üzerine Browne tarafından yapılan resimlerle hazırlandı.

2000 yılında Hans Christian Andersen Ödülü’nü kazanan Browne, İngiliz Kütüphaneciler Birliği tarafından çocuk kitaplarındaki çizimleri nedeniyle iki kez Kate Greenaway Madalyası’yla ödüllendirilmişti.
Charles Lutwidge Dodgson’ın Lewis Carroll mahlasıyla yayımladı kurgu roman dünya çocuk edebiyatının en en tanınmış klasiklerinden birisi olarak kabul ediliyor.
Alice adlı bir kız çocuğunun, bir tavşan deliğinden geçerek girdiği fantastik bir dünyada başından geçenlerin anlatıldığı kitap ilk kez 1865 yılında John Tenniel tarafından resimlendirilerek yayımlanmıştı.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap