Translate

İzleyiciler

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Kitap Özeti: TED Gibi Konuş

Duyduğunuz bir şeydir, neyi bildiğin değil, nasıl anlattığın önemli.


Harika bir fikriniz var, heyecanla anlatıyorsunuz, ancak karşınızdaki sadece birkaç saniye sonra telefonuna bakıyor.


Müthiş bir satış fırsatı yakaladınız, müşterinin ürünü alması an meselesi ve birden ilgisini

Kitap Özeti: İnsanın Anlam Arayışı

1942 yılının Eylül ayında, genç bir psikiyatrist kendisini, insanlık tarihinin en korkunç deneyimlerinden birini yaşamak üzere, bir Nazi toplama kampının önünde sıraya girmiş halde buldu.



Bugün çoğumuz, toplama kamplarında gerçekleştirilen korkunç ve insanlık dışı eylemler hakkında fikir sahibiyiz. Ancak yazarımız Viktor Frankl’in esarete adım attığı o günlerde, çoğu kişi kamplardaki vahşetin boyutunu bilmiyordu.

Kitap Özeti: İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası

Robert Greene'in yazdığı ve yıllardır popülerliğini koruyan bu çarpıcı kitap, tarihi figürlerin deneyimlerini kullanarak özel ve iş hayatında nasıl güç kazanılacağı ve sürdürüleceği konusunda tavsiyeler sunuyor.

Kitabın öne çıkardığı yasalar konusunda; etik olup olmadıkları ya da insani değerleri yansıtıp yansıtmadığına dair derin tartışmalar var. Çünkü kitabın sayfalarını karıştırdığınızda göreceksiniz ki, zaman zaman maske takmak, nabza göre şerbet vermek ya da politik davranmak gibi aslında değerlerle çelişen kavramlara sıkça yer verilmiş.

Ancak tarih boyunca meydana gelen; çağdaş, özel ve kamusal yaşamlarımızda şüpheli güç oyunları hakkında ne hissedersek hissedelim, gerçek şu ki; varlar. Acı ama gerçek dediklerimizden..



Yasa 1: Asla Efendinizi Gölgede Bırakmayın

Güç söz konusu olduğunda, ustayı gölgede bırakmak, belki de yapılan en büyük hatadır.

Üstünüzdeki insanları etkileme amacı ile yeteneklerinizle çok fazla gösteriş yapmayın. Üstleriniz kendilerini güvensiz hissederlerse, sizi değiştirmenin yollarını bulurlar.

Şu anda iyi bir konumda olsanız bile, yanlış bir hareketle kolayca gözden düşebilirsiniz.

Bunun yerine, üstünüzdekilerin sizden daha üstün ve daha akıllı görünmesini sağlayın.

Örneğin yardımlarını isteyin ve fikirlerinizi onların harika tavsiyelerine atfedin. Onları gölgede bırakmak yerine ilgi odağı yapın.

Yasa 2: Arkadaşlarınıza Fazla Güvenmeyin, Düşmanlarınızı Kullanmayı Öğrenin.

Arkadaşlarınızı aşinalık ya da iyilik olsun diye işe almayın.