Translate

İzleyiciler

1 Kasım 2011 Salı

Hikmet Çetinkaya'dan yeni kitap: Hizbullah Vahşeti

Hikmet Çetinkaya'dan yeni kitap: Hizbullah Vahşeti

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya'ın "Hizbullah Vahşeti: Jitem ve Faili Meçhuller Dosyası" kitabı Cumhuriyet Yayınlarından çıktı. Çetinkaya'nın "İrticanın Kara Yüzü" kitabı ise 5. baskıyı yaptı.
Hikmet Çetinkaya kitabında, "Vedat Aydın, Musa Anter, Uğur Mumcu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Mehmet Sincar, Gaffar Okan ve daha niceleri alçakça katledildi; Sivas'ta onlarca aydınımız yakıldı; 90'lı yıllarda Batman'da yüzden fazla kişi öldürüldü. Bu kanlı ve acımasız cinayetleri gerçekleştirenler kimlerdi? Kan gölünden beslenenleri devlet görmüyor muydu?" diyor.

1994 yılında TBMM'de bir komisyon kurulduğunu belirten Çetinkaya, milletvekillerinin Güneydoğu'da kapsamlı bir araştırma yaptığına ve faili meçhul cinayetlerle ilgili bir rapor hazırladığına dikkat çekiyor. Bu cinayetleri işleyenlerin batı ve İslam ülkeleriyle bağlantılarının saptandığını söylüyor.

Hikmet Çetinkaya kitabında bu rapora dayanarak köktendinci eli kanlı örgütleri ve Hizbullah'ı anlatıyor.

Kitabın tanıtım yazısında şöyle deniyor: "Sivas, Kahramanmaraş, Gazi Mahallesi katliamlarının, Kanlı 1 Mayısların, kontrgerillanın, Türkiye'de işlenen tüm faili meçhul cinayetlerin perde arkasıyla yüzleşmeye hazır mısınız? Tüyleriniz ürpererek okuyacaksınız."
"İrticanın Kara Yüzü"

Çetinkaya'nın "İrticanın Kara Yüzü: El Kaide'den Müslüman Kardeşler'e Taliban'dan Hizbullah'a" kitabı 5. baskısını yaptı. İlhan Selçuk kitaba yazdığı önsözde şöyle diyor:

"İrticanın tek yüzü yoktur... Çeşili suratları vardır... Karanlığın perde perde koyulaşıp siyahlaşması gibidir bu farklılaşma...

Ancak hespinde ordtak amaç, Atatürk'ün laik Cumhuriyeti'ni yıkarak bir dinci devlet kurmaktır.

İlginç olan nokta İslamcı irticanın, yalnız Anadolu'da değil, laiklik devrimini 18. yüzyılda gerçekleştirerek "dinci devleti" tarihe gömmüş Avrupa'da örgütlenmesi; "aydınlanma" coğrafyasında palazlanmasıdır.

Elinizdeki kitap bu garip çelişkinin öyküsünü anlatıyor...

Kiliseye dayanan dinci devleti yıkarak demokrasiye kavuşmuş olan Avupa haritasında, Anadolu'daki laik cumhuriyeti yıkıp camiye dayanan dinci devleti kurmak isteyen Türklerin röportajı...

Hıristiyan coğrayasında kilise ile cami yan yana... Kilisede ibadet var... Camide siyaset var... Çetinkaya'nın irtica ile savaşım oylundaki uzun yürüşüünde bu kitap bir yeni adım..."

Hikmet Çetinkaya 'Hizbullah Vahşeti
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap