Translate

İzleyiciler

21 Temmuz 2011 Perşembe

Sanatta bireyin doğuşu

Yapı Kredi Yayınları, Sanatta Bireyin Doğuşu adlı kitabı Esra Erdoğan’ın çevirisiyle yayımladı.
Editör kitabı şu sözlerle tanıtıyor; "Sanat, Ortaçağ’ın sonundan itibaren, yaratıcı yatağını kutsallıktan ayırmaya başladı ve gitgide tekilleşen insana doğru yöneldi. Bu serüvende Van Eyck’ın portreleri, Monteverdi’nin ilk operaları, Montaigne’in Denemeler’i ve Daniel Defoe’nun Robinson Crusoe’su modern bireyin keşfine tanıklık etti. İşte Sanatta Bireyin Doğuşu, resim, müzik ve felsefe alanlarında, bireyin kavram ve temsil olarak nasıl ortaya çıktığını bu bağlamda inceleyen kolektif bir çalışma. Kitap Todorov, Foccroulle ve Legros’un üç metnini ve ek olarak üçünün katıldığı bir tartışmayı içeriyor.

Kompozitör Bernard Foccroulle, Monteverdi’nin operalarının, tekseslilikten çoksesliliğe geçişin ve dini kilise müziğinin yerine daha seküler bir müziğe bırakmasının izini sürüyor."

Sanatta Bireyin Doğuşu, kısa ama meraklısına ufuk açabilecek bir kitap.Örneğin herşeye sanat denen bir ortamda "sanat" arayışını sürdürenler kitaptan faydalanabilir.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap