Translate

29 Ağustos 2013 Perşembe

“Bir Yeniçerinin Hatıraları” Komşunun gördüğüne, içeriden bir bakış


Dışarıdan bir göz, içeriden bir bakış

Bernard Shaw "Çocuklarınıza tarihi komşu, hatta düşman ülkelerin kitaplarından okuttuğunuzda ancak o zaman tarih hep bizim haklı olduğumuz bir masal olmaktan çıkar" demişti. 
 
 Geçen günlerde yayımlanan “Bir Yeniçerinin Hatıraları” isimli kitap, böyle bir deneyim yaşamak

27 Ağustos 2013 Salı

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Ahmed Arif şiirlerini kimin için yazdı?

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Ahmed Arif şiirlerini kimin için yazdı?:  Türk edebiyatında en çok baskısı yapılan ve bir kült halinde dizeleri dilden dile dolaşan Ahmed Arif’in 'Hasretinden Prangalar Eskittim...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Yeraltındaki Melekler, Yerüstündeki Şeytanlar - Sevil Atasoy


İnsan nasıl şeytanlaşır... Şeytan nasıl melekleşir!



Adli Tıp ve suç-bilim uzmanı Sevil Atasoy’un Yeraltındaki Melekler, Yerüstündeki Şeytanlar adlı yeni kitabında tüm bu sırlar, garip olay ve kişilikler adeta resmi geçit yapıyor. Atasoy bundan önceki beş kitabında da olduğu gibi yine meslek hayatı boyunca karşılaştığı gerçek olaylara dayanan polisiye-gerilim örneklerini anlatmaya devam ediyor. Kitapta ayrıca, polisiye roman yazmak isteyen yazar veya yazar adaylarına ipuçları da veriliyor.

“Yeraltındaki Melekler, Yeryüzündeki Şeytanlar”ın en ilgi çekecek ve kamuoyunda tartışma yaratacak bölümü, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ve ortaya atılan suikast iddiaları. Özal’ın yıllar sonra açılan mezarında, naaşının çürümemiş olmasından, mezarda karşılaşılan suyun ne anlama geldiğine kadar konuyla ilgili çarpıcı bilimsel bilgiler aktarılıyor bu bölümde. Bu konuda Atasoy şunları söylüyor: “Şahsen tanıma şansını bulduğum Turgut Bey’in, karanlık, bulanık ve derin bir suyun içinde bunca yıl beklemesinin, bana göre mezarı açanları sevgiyle selamlamaktan öte bir nedeni olduğu muhakkak. Kanımca, ölmeden önce söyleyemediklerini anlatmak istedi. Bilirkişi raporları aracılığıyla dahi olsa kulağıma fısıldadıklarından sizin de haberiniz olsun istedim. Bu yüzden kitabımın uzunca bir bölümünü onun gizemli yolculuğuna ve bana anlattıklarına ayırdım.”

Kitaptan

Ceset öyle garip bir pozisyondaydı ki, katilin görenleri şok etmek gibi bir amacının olduğu muhakkaktı. Saldırganın evin içinde kadınla uzunca bir süre vakit geçirdiği, bağlamak için uğraştığı açıktı, hatta bir ara banyoda dişlerini bile fırçalatmıştı.

Katilin bu hareketlerini FBI’ın davranış bilimleri biriminden gelen uzmanlar, belli bir ritüeli yerine getirmeye çalıştığı şeklinde yorumladılar. Onlara göre yirmilerinin sonlarında ya da otuzlarının başında, beyaz tenli, yakın çevrede oturan biriydi. Kimi deneyimli profilciler onun henüz ilk cinayetini işlediğini, kimileri ise bağlama tekniğine bakarak, adamın evvelce başkalarını da öldürmüş olabileceğini ileri sürdüler.

Annelik Her Zaman Tozpembe Değil

 Baktığın kadını ANNE diyerek geçme, tanı!



Bununla birlikte annelikle ilgili bazı temel gerçekler var ki, dünyanın neresine giderseniz gidin değişmiyor.
Anne olan bir kadının hayatı ikiye ayrılıyor: Çocuktan Önce ve Çocuktan Sonra.

Elif Doğan, çocuğunun doğumuyla birlikte çalışma hayatına ara veren ve kendini anneliğe adayan kadınlardan. Ama bu ara ona başka bir iş olarak dönüyor. Annelik deneyimlerini, keyfini, sıkıntılarını başka annelerle paylaşabileceği bir blog yazmaya başlıyor. Artık onu herkes Blogcu Anne olarak tanıyor. Çocuktan