Translate

27 Mart 2013 Çarşamba

“Dünyanın Ucundaki Fener” kitabı türkçe çevirisi


Bir Çocuk Klasiği Dünyanın Ucundaki Fener

Dünyada en çok satan klasiklerden Jules Verne’nin “Dünyanın Ucundaki Fener” kitabı Yasemin Yener çevirisi, Murat Sayın kapak tasarımı ile Bilgi Yayınevi Çocuk Klasikleri dizisinden çıktı.


Estados Adası, sert Antarktika rüzgârları, dev dalgaların egemen olduğu ıssız kumsalları, gemilerin parçalandığı, denizcilerin can verdiği kasvetli kayalıklarıyla Güney Amerika’nın en uç noktasında yer alıyordu. Artık medeniyet hâkimiyeti eline almaya cesaret ettiğinde, dünyada kalan en son ve en vahşi sahiller bir deniz feneriyle aydınlandı.

Fakat bu önemli ışığın koruyucusu Vasquez, iki arkadaşını öldüren ve onu vahşi doğaya süren tehlikeli ve gözü kara Kongre çetesini hesaba katmamıştı. Tek başına, hiçbir donanımı olmadan Kongre’nin hain planlarına engel olabilecek miydi acaba?


E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

22 Mart 2013 Cuma

Dünya ölçeğinde böyle büyülü bir roman bu..


Kadınların tükenmez ve büyüleyici gücü

Ece Temelkuran “Düğümlere Üfleyen Kadınlar” adlı romanında dört kadının yolculuğunu betimlemektedir. Okuru çocuksu, bilgece anlatımıyla ayrıksı duygularla sarsacak.. Yazarın deyişiyle, “birbirini yoklayarak ilerleyen, içine sığındıkları bu hikâyeden başka gidecek yerleri olmayan” dört kadından biri “feleğin çemberinden geçmiş”, deneyimli, istençli, iş bitirici ve her türlü zorluğa direnerek ayakta kalmayı başaran “muhteşem ve benzersiz” Madam Lilla. İkincisi, “Arap Baharı”nı başlatan Tunus’taki

Uluslararası İlişkiler Tarihi-5 Türkçe çevirisi

 İlk dört cildi Evrensel Basım Yayın tarih inceleme dizisinden çıkan, Sovyet Bilimler Akademisi tarafından yayına hazırlanan "Uluslararası İlişkiler Tarihi" kitabının bu 5. cildi Ali Rıza Dırık tarafından Rusça aslından çevrilerek ilk kez Türkçeye kazandırıldı.

 Daha önce yayınlanan ilk dört cilt ile insanlık tarihinin 3500 yıllık evresi uluslararası ilişkiler etrafında anlatılarak 1939 yılına dek gelinmişti. 1939-1945 yıllarını kapsayan tarihsel süreç, uluslararası sistemdeki güçler dengesi, sınıf  mücadeleleri, devlet ve toplum düzeyindeki gelişmeler 5.ciltte birbirine bağlanarak anlatılıyor.

Gene bir kaynak kitap özelliği taşıyan bu ciltte, Almanya’nın Polonya’yı işgal ettiği 1 Eylül 1939 ile Sovyet ordularının Berlin’i ele geçirmesi ve Almanya’nın koşulsuz teslimiyle savaşın sona erdiği 8 Mayıs 1945 tarihine kadar geçen sürecin kapsamlı analizini yapılıyor.





E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap