Translate

30 Eylül 2011 Cuma

Başka Bir Dünyanın Kapılarında: Çift’in Nefesi, Maye Mira

Başka Bir Dünyanın Kapılarında:
Çift’in Nefesi, Maye Mira
Dünyayı sadece gören; görünen varlığımızla kavramanın dışında başka yollarla algılamanın da -algılayanların da- olduğunu ciddi anlamda ve bizi sıkmadan, terletmeden; ancak şaşırtarak, hayıflandırarak duyuran bir kitap: Çift’in Nefesi, Maye Mira…
Kitapta anlatılan dünya, bu dünyada yolculuk ve nihayetinde “kendini bulma”, öyle çok kolay, çok güvenli bir yolculuk değil. Ama gidilen yolda bulunacak hazineler ne kadar değerliyse yol da o kadar tekinsiz, tehlikeli olur… Bu da işin yaman gerçeğidir. Yol eri olmak isteyenlerin, “ benden içeri” olan beniyle bir başka yolla da olsa tanışmak isteyenlerin, “zorun yamanını kolaylayacak olanların” talip olacağı bir cehttir bu. İnciden dişlerle demir leblebi yemeyi düşünenlere açılan kapılar var bu yolda.
Kitap kişisel gelişim konusunda, ülkemizde, öncü bir yayınevi tarafından yayınlanmış: Sistem

27 Eylül 2011 Salı

Mustafa Kemal Atatürk Kitapları Arşivi (E-Kitap) - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Mustafa Kemal Atatürk Kitapları Arşivi (E-Kitap) - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazılmış olan en seçme kitaplar burada genç akademi takipçilerinin beğenisine sunulmuştur. Unutulmayan, hiçbir zaman da unutulmayacak eserler bilgisayarınızda bulunsun.

Ayrıca Atatürk’ün hiçbir yerde bulamayacağınız geniş bir resim arşivi de verilmiştir.
Kitaplar hem rar içinde not defteri dosyası olarak hem de word dosyası olarak verilmiştir. E-kitap okuma programları, not defteri dosyası şeklindeki kitapları okuyabilmektedir. Ellerinde bu tür programlardan bulunmayanlar ise Microsoft Word de kitapları inceleyebilirler.

- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi

Sanat Dünyamız 124. sayısı

Sanat Dünyamız'ın 124. sayısı çıktı

Yapı Kredi Yayınları'nın kültür ve sanat dergisi Sanat Dünyamız'ın son sayısı çıktı.
Dergide Evrim Altuğ, İstanbul Modern’de açılan ve ülkemizden 75 kadın sanatçının eserlerini kronolojik bir dizgede yan yana getiren “Hayal ve Hakikat” sergisini değerlendirdi.

SALT Beyoğlu’nda, Türkiye’nin modernizm serüvenini farklı yönleriyle ele almayı hedefleyen “modern denemeler” proje dizisinin ilk halkası olan Ahmet Öğüt’ün “Yokuş Boyunca” adlı çalışmasını “Marxist eleştiri’nin izinde, ‘Yokuş Boyunca’” başlıklı yazısıyla öğretim görevlisi İbrahım Cansızoğlu yorumladı.

Nermin Saybaşılı, 1 Aralık 2010 - 9 Ocak 2011 arasında Tophane’de Depo’da yer alan “No Ifs, No Buts” başlıklı sergiyi değerlendirdığı yazısında, eserlerden ve serginin tüm yaklaşımından yola çıkarak evrensel bir meseleyi kuramsallaştırdı.

Halil Altındere’nin yeni ve eski eserlerinden oluşan ve René Block’un küratörlüğünde Sıraselviler Caddesi no. 83’teki Pilot’da açılan “Dans edemediğim devrim, benim değildir” başlıklı sergisi için Evrim Altuğ sanatçıyla bir söyleşi gerçekleştirdi.

25 Eylül 2011 Pazar

André Gide - Isabelle

Yıkıntıların arasına gizlenmiş büyük sırlar...

Fransız edebiyatının ustalarından André Gide, büyük bir ailenin parçalanmasını, ahlaki bir yıkılışı, bir malikânenin çöküşünde simgeleştirirken, estetiğin sunduğu görünümle gerçeklik arasındaki uçuruma işaret ederek, bu alçakgönüllü öyküye büyük bir derinlik kazandırıyor. Isabelle, Can Yayınları etiketiyle raflarda...
Fransız edebiyatının ustalarından André Gide, büyük bir ailenin parçalanmasını, ahlaki bir yıkılışı, bir malikânenin çöküşünde simgeleştirirken, estetiğin sunduğu görünümle gerçeklik arasındaki uçuruma işaret ederek, bu alçakgönüllü öyküye büyük bir derinlik kazandırıyor.

Bir İstanbul Masalı: İstanbul'un merkezinde kitap vardı

Bir İstanbul Masalı: İstanbul'un merkezinde kitap vardı: İstanbul'un merkezinde kitap vardı İstanbul Kongre Merkezi Harbiye'de yerli ve yabancı pek çok konuk yayınevi, sivil toplum kuruluşu, te...

Kanal İstanbul,İstanbul Hakkında, İstanbul Resimleri - Masal Gibi şehir

10 Günde Kusursuz Bellek Ekitap e-kitap ebook download free full indir

10 Günde Kusursuz Bellek




ON GÜNDE KUSURSUZ BELLEK Yazarı: Dr. Joyce BROTHERS, Edward P.F.EAGON Yayınevi: I.BÖLÜM Gerekeni, gerektiği anda ve yerde hatırlamanız için, belleğin (hafızanın) sihirli gücü: Hiç kimse unutkan biri olmak istemez. Çoğu kez ‘Dilimin ucunda’ deyimini kullanmak durumunda kalmışsınızdır.

23 Eylül 2011 Cuma

Derin insanın şairi!

Yusuf Alper'in yeni kitabı Zamanı Geçtim, Kanayan Şiirler, Zamanın Kırılan Aynasında, Yaldızlı Bir Yanılsama, Yeryüzüne Vurulan Telaş, Şimdi Hangi Irmakta, Dalgaların Sesiyle, Derin Uğultu, Oynayan ve Avunan adlı kitaplarının gerek içerik gerekse yapı, biçem, imge anlayışı bakımından bir bileşkesi olarak değerlendirilebilir.
Yusuf Alper'in şiirlerinin alt metni kavranırsa etki güçlerinin artacağı kesin gibi görünüyor. Belki her güzel şiir için gerekli bir yaklaşım bu ama Yusuf Alper'in şiiri için olmazsa olmaz bir koşul olarak çıkıyor karşımıza. Çünkü şairin şiire yüklediği anlamın önemini vurguluyor ve önceliyor. Alper'e göre 'şiir okuyucusunun şiiri anlamlandırmada özgür olmasının' hiçbir sakıncası olamaz. Doğal olan o. Ancak bazı toplumsal sorunların işlendiği şiirlerde anlatmak istediğinin okuyucuya yansımasını bekler.

19 Eylül 2011 Pazartesi

Bülent Taş'ın ilk kitabı "Protest Yayın"

Almanya'da yaşayan mizahçı Bülent Taş'ın ilk kitabı "Protest Yayın" Yitik Ülke Yayınları'nca yayımlandı.

Uzun yıllar sonra, 80’lerde ve 90’lı yıllarda ülkemizde çok sevilen, neşeli/düşündüren/gülümseten “Duvar Yazıları”yla dopdolu sıcacık bir kitap "Protest Yayın". Bu kitapta, Bülent Taş, güncel hayata dair iğnelemelerle, ironik çağrışımlarla bezeli “duvar yazıları” geleneğini başarıyla sürdüren bir sanatçı olduğunu gösteriyor.

18 Eylül 2011 Pazar

50 Soruda Din İslamcılık ve Laiklik

50 Soruda Din İslamcılık ve Laiklik
İndirmek İçin Tıklayın
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

50 Soruda Öğrenci Meclisleri E-Kitap - E-book Elektronik Kitap

50 Soruda Öğrenci Meclisleri
İndirmek İçin Tıklayın
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Gökdelenleri Sarsan Kurşun - Sabancı Eylemi

Gökdelenleri Sarsan Kurşun - Sabancı Eylemi
Kitabı İndirmek İçin Tıklayın
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Marksizm ve Gerilla Savaşı - WILLIAM J. POMEROY

Marksizm ve Gerilla Savaşı - WILLIAM J. POMEROY
Kitabı İndirmek İçin Tıklayın
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Halil Cibran - Halil Cibran'dan Arkadaşlık üzerine çok güzel bir yazı

Halil Cibran'dan Arkadaşlık üzerine çok güzel bir yazı.

Arkadaşınız, cevap bulan ihtiyaçlarınızdır.
O, sevgiyle ektiğiniz ve şükranla biçtiğiniz tarlanızdır.

O sizin sofranız ve ocak başınızdır.
Çünkü ona açlığınızla gelir ve onda huzuru ararsınız.

Arkadaşınız sizinle içinden geldiği gibi konuştuğunda, ne hayır demek zor gelir, ne de evet demekten çekinirsiniz.

Küçük Filozoflar' dizisinin ilk kitapları

Çocuklar felsefe yapmayı öğreniyor

Çocuklara yönelik felsefe kitaplarının giderek çoğaldığını da saptayabiliriz. Bunlardan 'Küçük Filozoflar' dizisinin ilk kitapları çocuklarla buluştu. Savaş Kılıç ve Semih Sökmen'nin yayıma hazırladığı dizinin İlk kitapları Descartes Amcanın Kötü Cini, Profesör Kant'ın En Çılgın Günü, Bilge Sokrates'in Ölümü ve Karl Marx'ın Hayaleti.
Felsefe, yalnızca yetişkinlere mi özgü? Felsefenin temelinde eğer merak, kuşku ve öğrenme isteği varsa sürekli sormak ve sorularının yanıtlarını aramaksa felsefe, o halde çocukların da felsefe yapmaya hakkı olduğunu ve zaten onların da felsefe soruları sorduğunu söyleyebiliriz. Çocukların felsefi eğilim ve düşüncelerini desteklemek ve yol gösterebilmek için kitap, film ve oyun gibi şeylerden yararlanılabilir. Burada söz konusu olan özellikle 9-14 yaşları arasında bulunan çocuklar. Bu yaş grubunda bulunan çocukların eleştirel düşünce yönelimi ve becerisi kazanmaları önemli. Bilindiği gibi bir süredir ilköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarında seçmeli olarak 'Düşünme Eğitimi' dersine yer veriliyor. Ancak ne yazık ki henüz bu derse felsefe bölümü mezunu öğretmenlerin girmesi sağlanamadı. Önümüzdeki dönemde çocuklara ve gençlere düşünmeyi sevdirmeyi amaçlayan, eleştirel ve yaratıcı düşünme olanaklarını geliştirmeye çalışan bu dersin felsefe eğitimi almış öğretmenlerce verilmesi uygun olur. Bu konuda Türkiye Felsefe Kurumu ve Felsefeciler Derneği başta olmak üzere çeşitli kurumların yaptığı toplantı, imza kampanyası ve çeşitli etkinliklerin yakın bir gelecekte olumlu sonuçlar vereceğini umarız. Konuyla ilgili tartışmaların sınırlı ölçüde olmakla birlikte gündemde yer alması da umut verici bir durum.
Çocuklara felsefi düşünceyi sevdirmeye ve tanıtmaya yönelik girişimler yalnızca okullarla ve derslerle sınırlı değil. Bu bağlamda Türkiye Felsefe Kurumu'nun 'Çocuklar İçin Felsefe' biriminin çalışmalarını, liseli gençlere yönelik yaklaşık on beş yıldır düzenlenen 'Felsefe Olimpiyatları'nı sayabiliriz. Söz konusu etkinliğe katılan gençlerimiz, yurtdışında da çeşitli dereceler kazandı ve ülkemizi felsefe alanında başarıyla temsil etti. Bu gençler arasında bazılarının felsefeyle ilgilerini derinleştirerek sürdürdüğünü de söyleyelim.
Filozoflar ve çocukların ortak sorunları

17 Eylül 2011 Cumartesi

Gabriel García Márquez ( Gabriel Garcia MARQUEZ ) Kimdir

Gabriel José de la Conciliación García Márquez (6 Mart, 1928) Kolombiyalı yazar, romancı. 2005 itibarı ile Ciudad de Mexico'da yaşıyordu.

1928’de Kolombiya'nın Aracataca kentinde doğdu. Büyükannesiyle büyükbabasının evinde ve teyzelerinin yanında büyüdü. Başkent Bogota’daki Kolombiya Ulusal Üniversitesi’nde başladığı hukuk ve gazetecilik öğrenimini yarım bıraktı. 1940’lardan başlayarak uzun yıllar gazetecilik yaptı. Öykü yazmaya 1940’ların sonlarında başladı. Yayınlanan ilk önemli yapıtı, Yaprak Fırtınası’ydı. 1961 de yayınlanan Albaya Mektup Yazan Kimse Yok adlı romanını, Hanım Ana’nın Cenaze Töreni(1962) adlı öykü kitabı ve Kötü Saatte(1962) izledi. Yazar en tanınmış romanı Yüzyıllık Yalnızlık’ı(1967) Meksika’ya ilk gidişinde yazdı. Yüzyıllık Yalnızlık’taki bir bölümden etkilenerek yazdığı öykülerini İyi Kalpli Erendina(1972) adlı kitapta toplayan yazar daha sonra sırasıyla Mavi Bir Köpeğin Gözleri (1972), Başkan Babamızın Sonbaharı (1975), Kırmızı Pazartesi (1981), Kolera Günlerinde Aşk

Yüzyıllık Yalnızlık(Cien Arios de Soledad ) Gabriel Garcia MARQUEZ

Yüzyıllık Yalnızlık(Cien Arios de Soledad )

Gabriel Garcia MARQUEZ Yüzyıllık Yalnızlık'ı yazmaya başladığında, çocukluğumdan beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Çok kasvetli, kocaman bir evde, toprak yiyen bir kızkardeş, geleceği sezen bir büyükanne ve mutlulukla çılgınlık arasında ayrım gözetmeyen, adları bir örnek bir yığın akraba arasında geçen çocukluk günlerimi, sanatsal bir dille

Benim Hüzünlü Orospularım(Memoria de mis putas tristes)

Benim Hüzünlü Orospularım(Memoria de mis putas tristes)

Gabriel Garcia MARQUEZ Kolombiyalı yazar, bu kitapta 90 yaşındaki bir adamla 14 yaşında bir yeniyetmenin ilişkisini anlatıyor..."Doksanıncı yaşımda, kendime bakire bir yeniyetmeyle çılgınca bir aşk gecesi armağan etmek istedim. Aklıma Rosa Cabarcas geldi, hani şu gizli genelevinde eline bir yenilik geçtiğinde hatırlı müşterilerine haber veren kadın. Daha önce öyle şeylere ya da onun baştan çıkarıcı müstehcen önerilerinin hiçbirine asla kapılmamıştım ama benim ilke sahibi biri olduğuma hiç inanmazdı o. Ahlâk da bir zaman sorunudur, derdi, yüzünde hınzır bir gülümsemeyle, görürsün bak...
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Başkan Babamızın Sonbaharı(El Otono del Patriarca )

Başkan Babamızın Sonbaharı(El Otono del Patriarca )

Gabriel Garcia MARQUEZ Başkan Babamızın Sonbaharı, ölmek üzere olan, ama bir türlü ölmek bilmeyen, yaşama tutunmak adına ne cinayetler işleyip ne kanlar döken bir diktatörün öyküsüdür. Romanın karmaşık öyküsü, sözü edilen ülkedeki yaşamın karmaşıklığı ile atbaşı gider. Öyle ki, Başkan'la ilgili anılarını anlatanları, yanlızca bir noktalı virgül ayırır.

Gücünü yaşamdan alan tiyatro: Radyonun İçindekiler

Gücünü yaşamdan alan tiyatro: Radyonun İçindekiler

Radyonun İçindekiler’in, önemli bir insanlık sorunu olan mültecileri, Türk tiyatrosuna getirmesi bakımından bir ilk olma özelliği taşıdığını da özellikle vurgulamak isterim. Okuduğum, izlediğim ve araştırdığım kadarıyla tiyatromuzda mültecileri ele alan bir başka oyun şu an için yok. Bu açıdan da bu oyunun çok değerli olduğunu düşünüyorum.
 Radyonun İçindekiler adlı oyunu tiyatro profesörü Zehra İpşiroğlu değerlendirdi:
“En iyi tiyatro gerçeğin kendisidir”
Erwin Piscator
“Günümüzde tiyatro; sözün, düşünmenin, dilin, yaşadığımız çağı belirleyen zihniyetin iç içe girdiği bir mekân; irdelemeye, anlamaya çalıştığımız, duygulandığımız, etkilendiğimiz, ötekiyle karşılaştığımız ve ötekine dönüştüğümüz bir yer... Bu tür mekânların yok sayıldığı ya da görmezden gelindiği bir dönemde tiyatronun öneminin büyük olduğunu düşünüyorum” diye açıklıyor Ariane Mnouchkine tiyatronun günümüzdeki işlevini.

Anlatmak İçin Yaşamak(Vivir Para Contarla) Gabriel Garcia MARQUEZ

Anlatmak İçin Yaşamak(Vivir Para Contarla)

Gabriel Garcia MARQUEZ Gabriel Garcia Marquez çarpında bir yazarın anılarını yalnızca hayranları değil., tüm bir edebiyat dünyası nicedir bekliyordu. 20. yüzyıl edebiyatına damgasını vuran büyülü gerçekliğinin büyük ustası, Yaprak Fırtınası'ndan Yüzyıllık Yalnızlık'a,

Hanım Ana' nın Cenaze Töreni(Los funerales de la Mama Grande)

Hanım Ana' nın Cenaze Töreni(Los funerales de la Mama Grande)

Gabriel Garcia MARQUEZ Gabriel Garcia Marquez'in, yedi öyküsüyle birlikte kitaba adını veren, hayali, bir cenaze töreni temasını işlediği Hanım Ana'nın Cenaze Töreni adlı uzun öyküsü, 1962 yılında yayımlandığında, o günden sonra Gabriel Garcia Marquez yapıtlarının ana öğesi olacak olan 'büyülü geçekçilik', tüm görkemiyle ortaya çıkmış oluyordu. Yine Macondo ve yöresinde, bize bildik gelen kişiler ve olaylarla örülü bir dizi öykü arasında unutulmaz bir gezinti niteliğindeki bu kitabında Gabriel Garcia Marquez, gerçeği bizlere ve fantezi ögelerini ustalıkla bir arada dokuyarak kendi hayal dünyasının kapılarını okuyucuya açıyor. Can Yayınları (1992) 141 Sayfa
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Ustadan ilk öyküler: Mavi Köpeğin Gözleri

Ustadan ilk öyküler: Mavi Köpeğin Gözleri

Can Yayınları 30. Yıl Öykü Şenliği, büyülü gerçekçilik akımının yaratıcılarından Gabriel Garcia Marquez'in öyküleriyle deva ediyor!
kitap özeti, kitaplar, yeni çıkan kitaplar
“Aniden bana baktı. Bana ilk kez baktığını zannediyordum. Ama çok geçmeden, omzumda ve sırtımda hissettiğim yapışkan ve yağlı bakışını benden ayırmadan ayaklı şamdanın arkasından dolandığında, asıl benim ona ilk kez baktığımı fark ettim. Bir sigara yaktım. Acı ve yoğun dumanı içime çekip oturduğum sandalyeyi arka ayaklarından birinin üstünde dengeleyerek döndürdüm. Ardından kadının orada olduğunu gördüm, her gece olduğu gibi şamdanın yanında durmuş, gözlerini üstüme dikmişti. Birkaç dakikadır birbirimize bakmak dışında başka bir şey yapmamıştık.

Emine Gürsoy Naskali & Hilal Oytun Altun 'Kasap'

Etobur bir topluma kültürel bakış

Emine Gürsoy Naskali ve Hilal Oytun Altun'un hazırladığı 'Kasap' kitabı Tarihçi Kitabevi'nden çıktı.
Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali ile Dr. Hilal Oytun Altun'un editörlüğünde yayımlanan Kasap (Tarihçi Kitabevi) kitabını görünce, ilk ağızda, yıllar önce Ayakkabıcılık Terimleri Sözlüğü (Boğaziçi Üniversitesi) üstüne yazdığım yazıyı anımsadım. 'Ne ilgisi var?' demeyin. Mesleklerle ilgili incelemeler, araştırmalara ülkemizde pek sık rastlanmıyor.

13 Eylül 2011 Salı

Sakız Çiğneyen Kedi

Yazar Melek Özlem Sezer

Bu şiirler bildiğin çocuk: Kıpır kıpır
Hoplar zıplarmış işte böyle: Zıp zıp
Hem de nerede? Denizin köpüklerinde
Bazen de Ay Dede'nin göbeğinde...

Ortaçağ Kahramanları - Jacques Le Goff

Ortaçağ Kahramanları

Tarihçi Jacques Le Goff, Ortaçağ Kahramanları'nda ortaçağ denince akla gelen belli başlı figürleri açıklıyor: Arthur, Roland, Charlemagne, Robin Hood ve Merlin gibi efsanevi kahramanlar; Valkyrie, Renart ve Tekboynuz gibi hayali varlıklar; katedral, şato, manastır gibi ortaçağa özgü yapılar; hokkabaz ve saz şairi gibi halk kültürünün vazgeçilmez öğeleri. Le Goff'un kitabı, Ortaçağ üzerine tarihsel, dinsel ve kültürel bir soykütüğü niteliğinde.
yeni çıkan kitaplar- Hemen her okur, dizi ve sinema izleyicisi ya da çizgi roman takipçisi Arthur, Robin Hood, Merlin, Tristan ile İsolde gibi kahramanları bilir. Romantizm akımıyla birlikte geçmişin küllerinden çıkarılıp yeniden canlandırılan bu

Darbe Şakacıları Sevmez - Bir ailenin 12 Eylül günlüğü

Bir ailenin 12 Eylül günlüğü

TRT Muhabiri Yasemin Küçükkaya'nın "Darbe Şakacıları Sevmez" adlı kitabı dün okuyucusuyla buluştu. 10 kişilik ailesinin 12 Eylül anılarını kaleme alan Küçükkaya kitabını, "Darbe Şakacıları Sevmez sıradan bir ailenin yıllardır izini taşıdığı sıradışı öykülerini anlatıyor" sözleriyle özetliyor.
"Darbe Şakacıları Sevmez/Bir Ailenin 12 Eylül Günlüğü" Cumhuriyet Kitapları'nca yayımlandı. 166 sayfadan oluşan kitapta 10 kişilik Şakacı ailesinin tüm bireyleri 12 Eylül öncesi ve sonrasını tüm yalınlığıyla anlatıyor. Kitabın arka kapağında Darbe Şakacıları Sevmez şöyle tanıtılıyor:

12 Eylül 2011 Pazartesi

Uğur Mumcu'yu kim öldürdü?

Uğur Mumcu'yu gerçekte kim öldürdü?

Uğur Mumcu'yu kim öldürdü? Daha doğrusu Mumcu cinayetinin arkasındaki isimler kimler? Yıllardır cevaplanmayı bekleyen bu soru Adnan Gerger'in Umut Operasyonu'nu belgelediği kitabıyla bir kez daha gündemde. Gerger, kitabını ve ayrıntıları anlattı...



Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi

Uğur Mumcu öldürüldüğü zaman evinin bir sokak üstünde oturuyordum. Çocuktum ve bomba patladığı an tabii ki korkmuştum. Bağırışlar, kalabalık, sirenler... Dünyadan bihaber vatandaş olsaydım bile sırf bu sebepten dolayı bu olayı unutamayabilirdim ama ondan daha kötüsü vardı. Uğur Mumcu'yu kim, neden öldürtmüştü? Birçok faili meçhul cinayet ve suikast gibi karanlıklara giden bu soru da cevapsız bekliyordu, hala da bekliyor.Gazeteci-yazar Adnan Gerger, 'Uğur Mumcu'yu Kim Öldürdü?' kitabında işte bu suikastin polis-adliye tarafını aydınlatmaya çalışıyor ve birçoğu ilk kez ortaya çıkan belgelerle suikastin arkasındaki somut bilgileri okuyucusuyla paylaşıyor. Uzun yıllar polis-adliye muhabirliği yapan Gerger, Mumcu cinayetiyle ilgili iddiaları, teorileri bir yana bırakarak kitabını somut belgeler üzerine kuruyor. Umut Operasyonu'nu ve Mumcu cinayetinin faillerini bu belgelerle gösteriyor.

11 Eylül 2011 Pazar

"Im Clinch - Die Geschichte Meiner Filme" (Filmlerimin Tarihçesi) Fatih Akın

Fatih Akın bu kez kitabında anlattı

"Im Clinch - Die Geschichte Meiner Filme" (Filmlerimin Tarihçesi) adli kitapta yönetmen yaşamını, filmlerini ve boks yaşantısını ele alıyor.
Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan yönetmen Fatih Akın'ın, "Im Clinch - Die Geschichte Meiner Filme" (Filmlerimin Tarihçesi) adli kitabı Perşembe günü piyasaya çıkacak.

10 Eylül 2011 Cumartesi

Boşluk – Jerzy Kosinski

Her çağın en iyi edebiyatından ders alan Kosinski kendi üslubunu ve tekniğini kendi geliştirmektedir. Bunu hayatımızla ve içinde yaşadığımız dünyayla ilgili yeni yeni şeyleri ifade etme ihtiyacıyla uyum içinde

Tüfek, mikrop ve Çelik 2005 (Guns, mikrop ve Çelik 2005)

Tüfek, mikrop ve Çelik 2005 (Guns, mikrop ve Çelik 2005)



"Neden bazı Medeniyetler fethetti, diğerleri ise fethedildi?" Bu belki de insanlık tarihinin en temel sorusu. Uzun bir süre bu soruyu cevaplamaya çalışan fizyoloji
profesörü Jared Diamond'a göre bunun nedeni, çok Tanıdık bir üçlüde
Saklı. Diamond'ın büyük ilgi ile karşılanan ve çok satanlar Listesinde uzun
süre bir numarada kalan kitabı "Tüfek, mikrop ve Çelik" bu soruya bir
cevap arayışı niteliğindeydi. Şimdi de National Geographic üç bölümlük
bu film ile sizlere cevapları sunuyor.Pulitzer Ödüllü kitabın büyük
yankı uyandıran DVD'si.
Jared Diamond's Pulitzer Ödülü dayanarak-aynı adlı kitap kazanan,
Tabanca, mikrop ve çelik izleri insanlığın yolculuğu oğlu 13,000 üzerinde
son Buz Çağı'nın sonunda tarým şafak yılları yirmi birinci yüzyılın hayatın gerçekleri.

Bir soru esinlenerek ona Papua Yeni Gine adasında koymak daha

Tüfek, Mikrop ve Çelik İnsan Topluluklarının Yazgıları TÜBİTAK



Tüfek, Mikrop ve Çelik
İnsan Topluluklarının Yazgıları

Guns, Germs, and Stell
The Fates of Human Societies - 1997

Jared Diamond

Çeviri: Ülker İnce

Sayfa Sayısı: 610
Boyutları: 13,6 x 21,5 cm
ISBN 975-403-271-8
Baskıda
Baskıda (Ciltli)

Edebiyat, hastalığı hissetme biçimi

Sabit Fikir ve İstanbul Modern'in işbirliğiyle düzenlenen 'Sözünü Sakınmadan'da Semih Gümüş ve Ömer Türkeş, küçük İskender'i ağırladı. Okurların da soru ve yorumlarıyla sohbete dahil oldukları etkinliğe yaklaşık 500 edebiyat meraklısı katıldı.
Sohbete Seyhan Erözçelik’in bir şiiriyle başlayan küçük İskender,  “Marjinal şair” sıfatından yeni kuşak sanatçılara, şairlik ve şiir yazmaktan okuma kültürüne pek çok konu üzerinde durdu.
Sohbet boyunca dinleyenler arasında bulunan diğer şair dostlarına, onu konuk eden eleştirmenlere takılan ve bazı yazarlara da göndermeler yapan şair, yakın zamanda kaybettiğimiz Seyhan Erözçelik’i sık sık andı.

Edebiyat, hastalığı hissetme biçimi
küçük İskender, edebiyatın en ayrıksı örneklerinden olan metinlerinin bu kadar sert olmasının nedenlerini açıklarken şunları söyledi: “Tehlikeli ifade biçimleri, masum ve çocuksu bir yerden kaynaklanıyor. İnsanların çoğu zaman karşılaştığı ama çok etkilenmediği, aslında etkilenmesi gereken alanlar. Bir seferinde Taksim’e doğru yürürken bir kedi ölüsü gördüm. Çevresine toplanan köpekler kediyi kokluyorlardı. Ama çok mutsuzlardı. Onları “düşman” diye algılıyoruz ama aslında oyun
Frankenstein, Mary Shelley


Orjinal adı “Frankenstein or Modern Prometheus” olan roman ilk olarak 1818 de basılmış. Yazarı, Mary Shelley, daha doğrusu “Mary Wollstonecraft Godwin Shelley” 1797 de Londra’da doğmuş. Feminist-yazar anne (Mary Wollstonecraft) ve yazar-düşünür-yayımcı babanın (William Godwin-Tales from Shakespeare'in de yayımcısı) çocuğu. Annesi doğum sırasında ölünce babası tarafından yetiştirilmiş. Şair Percy Shelley ile tanışmasından sonra evi terk ederek onunla birlikte yaşamaya başlamış.
Frankenstein'in Yazarı Mary Shelley
1816’da, sevgilisiyle yaptığı yolculukta, kötü hava şartları nedeniyle şair Lord Byron’ın İsveç dağlarındaki evinden çıkamadıkları ve Alman hayalet hikâyelerine benzeyen hikâyeler tasarlayarak eğlendikleri günlerde yazmaya başlamış Frankenstein’ı. 1 Ocak 1818’ de yayımlanan romanda Mary Shelley’nin adı kullanılmamış, daha sonra ise 19 yaşında, böyle bir romanı yazabilmek için ne tür bir hayal gücünün olması gerektiği sıkça tartışma konusu yapılmış.

9 Eylül 2011 Cuma

Darbe Şakacıları Sevmez - Yasemin Küçükkaya / ‘’Bir Ailenin 12 Eylül Günlüğü’’

Darbe Şakacıları Sevmez

12 Eylül'ün acı ve hüzün dolu hikayesini hiç sıradan bir ailenin kaleminden okudunuz mu?
yeni çıkan kitaplar- Cumhuriyet Kitapları'ndan çıkan ve Yasemin Küçükkaya'nın kaleme aldığı 'Darbe Şakacıları Sevmez', işte o sıradan ailenin yıllardır izini taşıdığı öykülerini anlatıyor.

8 Eylül 2011 Perşembe

Heyulanın Dönüşü - Hepimizi bekleyen kaçınılmaz son bellidir...

Heyulanın Dönüşü

"Gidenlerin çoğu asla dönmez. Öbür dünyaya gidenler, onları düşünenler, anımsayanlar, özleyenler ya da ananlar olduğu sürece dolaylı olarak bir süreliğine var olmaya devam etseler de, unutuldukları andan itibaren tamamen yok olurlar. Hepimizi bekleyen kaçınılmaz son bellidir..."
Son yılların en sıra dışı kurgusuna sahip eserlerinden biri Heyulanın Dönüşü, yazarın dikkat çekici uyarısıyla başlıyor: “Kolay değildir bu işler... Öteki dünyalardan dönenlerle, heyulalarla baş etmek her babayiğidin harcı değildir...” Bu satırı okur okumaz da baş döndürücü bir hızla başlıyor öykü!

Orhan Pamuk "Saf ve Düşünceli Romancı'' adlı son kitabı hakkında

Pamuk son kitabını anlattı

"Saf ve Düşünceli Romancı'' adlı son kitabı hakkında bilgi veren Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, romancılığa ilişkin deneyimlerini paylaştı.
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, bir yazarın hissiyatından, şahsiyetinden ve duyarlılığından birçok unsurun romanına girdiğini belirterek, ''Romancılıkta hüner, hem kendinizi, hem de kendiniz olmayanı gerçekçi bir şekilde anlatabilmektir'' dedi.
''Saf ve Düşünceli Romancı'' adlı son kitabı hakkında bilgi veren Pamuk, kitapta roman okuma zevkini, kitap okurken ve yazarken karşılaştığı harikalıkları anlattığını söyledi.

5 Eylül 2011 Pazartesi

Dean R. Koontz - Frankenstein 2 / Gece Şehri E-book Elektronik Kitap



Frankenstein efsanesini bildiğinizi düşünüyorsanız, aslında sadece yarısını biliyorsunuz demektir. Onlar insanlardan daha güçlüler, çok daha çabuk iyileşiyorlar, çok daha hızlı düşünüyorlar... Ortadan kaldırılmaları gerek. Bir dehşet krallığı kurmak üzere yaratılan ve günümüz New Orleansı'nda yaşayan bu zincirlerinden boşalmış yaratıkları, Victor Helios, yani Frankenstein bile durduramıyor.

4 Eylül 2011 Pazar

'Kara Kitap' Moğolca

'Kara Kitap' Moğolcada

Kitapları dünya çapında en fazla dile çevrilen yazarlardan Orhan Pamuk'un 'Kara Kitap' adlı romanı Moğolistan'da yayımlanıyor.
Nepko Yayınevi tarafından Moğolcaya çevrilen kitapla Orhan Pamuk’un kitapları 60. dile çevrilmiş oldu.

3 Eylül 2011 Cumartesi

Denizler’in Şekibe Ablası


Avukat Halit Çelenk’in 68 yıl boyunca can yoldaşı olan Şekibe Çelenk’in anıları ilk kez yayımlandı
‘Denizler’in Şekibe Ablası’
Demirel’in “üçe üç, üçe üç” diyerek idama yolladığı Denizler’in Şekibe Ablası’nın yaşam öyküsü bir döneme ışık tutuyor. Kitaptaki fotoğraflar ve mektuplar da, Şekibe Çelenk’in ödünsüz duruşunu ve Halit Çelenk’le örnek birlikteliğini belgeliyor.
Halit Çelenk gibi bir anıta ve insanca yaşam için örgütlü mücadeleye emeğini kararlılıkla akıtan devrimci kadın avukatı, dönemin koşulları içinde anlatan “Denizler’in Şekibe Ablası Şekibe Çelenk” kitabı Evrensel Basın Yayın’dan çıktı. Sultan Özer ve kızı Serpil (Çelenk) Güvenç tarafından derlenen kitabı, “Bir an önce çıkarın da göreyim” diyen, 6 Mayıs 2011’de Deniz’lerin yanına uğurlanan 68 yıllık can yoldaşı Halit Çelenk ne yazık ki göremedi.