Translate

30 Ağustos 2011 Salı

Yüzüklerin Efendisi Resimleri / Elfçe-İngilizce Sözlük / Orta Dünya Haritası

Bu Elfçe-İngilizce Sözlük:RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
Bu da orta dünya haritası:RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
işte resimler:


Fiskadoro - Denis Johnson kitap tanıtımı kitabı bilgi hakkında

Fiskadoro - Denis Johnson kitap tanıtımı kitabı bilgi hakkında Fiskadoro - Denis Johnson

Fiskadoro, Fiskadoro... Uykuya dalmak üzereyken, kulaklarımıza fısıldanan bir sözcük gibi. Onun, aslında bir çocuğun ismi olacağını tahmin etmek kolay değil. Daha çok, masal dünyasının gizemlerini taşıyan bir ses. Aslında bir bakıma öyle. Denis Johnson'ın geleceğimize dair bir tablo çizdiği romanı, gerçekle masal arasında bir yerlerde duruyor. Masal, çünkü Johnson'ın anlattıkları, gelecekte dünyanın nasıl bir yer olacağına dair eşsiz bir düş gücünü yansıtıyor.



Gerçek, çünkü anlatılanlar, ne kadar karanlık olsalar da insanoğlunun doğasına yabancı değil. 1949'da, Amerikalı bir subayın oğlu olarak Münih'te doğan ve çocukluğunu Tokyo, Manila ve Washington'da geçirmiş olan Johnson'ın, dünya haritasının iki ucunda bulunan toprakların kokusunu sindirerek büyümüş olması, Fiskadoro'yu özel kılıyor. Kitap, satırlarını sunmaya başlamadan önce 'kırk millet'ten insanı bir araya toplamış da okur karşısına öyle çıkmış gibi. Dünya'nın başına bir felakettir gelmiş, Asya hiç olmuş, Avrupa ve Afrika'nın adı geçmiyor, ama felaketten kurtulmayı başaranlar, gelecekte yine farklı kimlikler ve farklı geleneklerle, Amerika'nın bir yerlerinde yaşamaya devam ediyorlar.

Dragonvarld Üçlemesi

Dragonvarld Üçlemesi


Missouri Üniversitesi, Yaratıcı Yazarlık Bölümü mezunu olan Margaret Weis, Tracy Hickman ile birlikte yazdıkları Ejderha Mızrağı Serisi ile dünya çapında bir üne sahip. Ejderha Mızrağı’nın yanı sıra, Karakılıç ve Hükümrantaş Üçlemeleri, Kâhinin Gülü ve Ölüm Kapısı Serileri gibi

Elfçe Cümleler + Elfçe - İngilizce Sözlük

Elfce selam verme sekilleri;

a star shall shine on the hour of our meeting
elen sila lumenn omentilmo

good (day/morning/afternoon/evening)

Otostopçunun Galaksi Rehberi - Douglas Adams kitap tanıtımı kitabı bilgi hakkında

 Galaksinin Son Şakası

Bazen bir yazar çıkar ve tüm dünyayı şaşırtır. Ama buna en çok şaşan da kendisi olur. Örneğin J.K. Rowling. Daha önce hiçbir başarısı bulunmayan bu kadının, çocuğunun masraflarını karşılama umuduyla kaleme aldığı kitaplarla tarihin en çok satan yazarı olacağını kim tahmin edebilirdi? Bununla da kalmadı, filmleriyle,

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Saf ve düşünceli romancı Orhan Pamuk

Pamuk, yazı yazmanın ve romancılığın otuz beş yıllık meslek sırlarını, Harvard Üniversitesi'nde verdiği Norton derslerinde açıklıyor. Daha önce T. S. Eliot, Borges, Calvino ve Umberto Eco gibi yazarların da verdiği bu derslerde, Pamuk edebiyat ve sanat anlayışını bir bütün olarak sunuyor.
Bir romanı okurken kafamızda ne gibi işlemler yaparız? Roman kahramanlarıyla gerçek insanlar arasındaki ilişki nedir? Roman sanatı ile şiirin, resmin ve siyasetin ilişkisi nedir? Yazarın kendi sesi, imzası, özel dünyası nasıl oluşur? Romancı nerede kendisini, nerede başkalarını anlatır? Romanı gerçek yapan “gizli merkez” nedir ve nasıl kurulur? Pamuk bütün hayatı boyunca meşgul olduğu bu soruları Türk ve dünya edebiyatından örneklerle cevaplıyor.

26 Ağustos 2011 Cuma

Hal Niedzviecki - Ben Özelim

Ne yazık ki tek değiliz!

Hal Niedzviecki Ben Özelim'de, popüler kültürün yarattığı yeni konformizm, yani bireyselcilik üzerine yoğunlaşırken herkesin birbirine benzediği ya da benzemeye çalıştığı dünyanın kapısını aralıyor. Kültür eleştirmeni kimliğiyle, kişilerin neden bu denli kolay biçimde özgünlüğünden vazgeçme eğiliminde olduğunu ilginç örneklerle soruşturuyor.
Yaşam Kitap- Hal Niedzviecki (HN), önceki kitabı Dikizleme Günlüğü'nde rontçularla rontlananların evrenine girmiş ve bu çekici alanda insanların, gözetlemek ve gözetlenmek için birbiriyle nasıl yarıştığını anlatmıştı.

Günlük yaşam kültürü üzerine yoğunlaşan HN, burada kişilerin hangi şekle sokulduğuna kafa yoruyor; kendi çevresinden ve aslında bizim çevremizden de hayli çarpıcı numuneler buluyor. Ben Özelim, aynı Dikizleme Günlüğü'nde olduğu gibi yüzyılımızın başı dönen bireylerinin hayatına ayna tutma çabasında. HN'nin yeni kitabıyla bir adım daha ileri gittiğini söyleyebiliriz, çünkü bu kez konformizmin insanı eblehleştiren gücünü anlatmaya koyuluyor.

Sun Tzu - Savaş Sanatı E-Kitap - E-book Elektronik Kitap - e-kitap indir

Sun Tzu - Savaş Sanatı



- 4shared.com - Sun Tzu - Savaş Sanatı.pdf indir 
PDF Şifresi: darkmalt1

MEGAUPLOAD - Sun Tzu - Savaş Sanatı indir
Şifresiz

Uploading -Sun Tzu - Savaş Sanatı indir
E-Kitap - E-book Elektronik Kitap - e-kitap indir, bedava kütüphane, e-kitap, kitap download, bedava kitap, book download
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

25 Ağustos 2011 Perşembe

CBR ve CBZ uzantılı dosyalar nedir, nasıl açılır?

CBR ve .CBZ uzantılı dosyalar çoğunlukla çizgiromanlar olup aslında sıkıştırılmış resim dosyalarından ibarettir.

Uzantılarını CBR ise RAR, CBZ ise ZIP olarak değiştirip sıkıştırma programı ile açtığınız zaman resim dosyaları (JPG, PNG veya GIF) elde edersiniz. Bu dosyaların oluşturulma şekli de bunun tersidir.

Görüntülemek için kullanılacak programlar:

E Book hızlı okuma programı

E Book hızlı okuma programı

kitap okuma hızınız bir kaç hafta içersinde bir kaç kat artacak.

http://rs556.rapidshare.com/files/14...izli-Okuma.rar
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

'Karanlığın Yüreği' Joseph Conrad

Sonsuz düşüş ve aymaz karanlık!

Francis Ford Cappola tarafından 'Apocalypse Now' adıyla sinemaya da uyarlanan 'Karanlığın Yüreği', insan doğasının ışık görmeyen dehlizlerini keşfediyor. Joseph Conrad'ın, batı değerlerini sorguladığı bu eser, ikilemlerle örülmüş bir içe bakış öyküsü...
Karanlığın Yüreği' Joseph Conrad ile ilgili görsel sonucu“Açlık korku tanımaz, hiçbir sabır onu aşındıramaz, açlığın olduğu yerde tiksinti barınamaz; batıl inanca, itikada ve ilke diyebileceğimiz kavramlara gelince, rüzgârda savrulan saman tozundan başka birşey değildir bunlar. Geçmek bilmeyen, ölümcül bir açlığı, çileden çıkaran ıstırabını, beraberinde getirdiği karanlık düşünceleri, gaddarlığını bilir misiniz? Ben bilirim. Açlığa karşı hakkıyla savaşmak insanın doğuştan gelen tüm gücünü tüketir. Böylesine uzun bir açlığa katlanmaktansa, mahrumiyet, namussuzluk ve ruhun cehennem azabına kapılıp mahvolmasıyla yüzleşmek daha kolaydır. Acı ama gerçek.”

Benibekle Çiçeği, Mehmet Güler

Toroslar'ın sessiz sedası

Benibekle Çiçeği, Mehmet Güler imzasıyla yayımlanan, olağan bir değişimin insanlık üzerinde olağanüstü tahriplerine tanık, 70'li yılların Anadolu şehir yaşamına denk, samimi bir Adana romanı.
Homeros'un İlyada'sından kısacık alıntıyla başlayan insan özetinde bile keşke atlar, at olarak kalabilseydi diyesi geliyor insanın. Belki atla başlayan evcilleşme süreci, insanı akıl kurnazlığının yücelttiği saçmalıklarla buluşturmaya bu derece zaman harcamayacak, benzeri kapıları üst üste açtıkça, kibir, gurur ve iktidara heveslendirmeyecek, başıboşlukta sınırsızlığa, nihayette aletleştiği kadar aletleşmeye neden olmayacaktı.
Medeniyetin merkezi

23 Ağustos 2011 Salı

Yağmurlar Nereye Yağar - Hidayet Karakuş

Yağmurlar Nereye Yağar

Yağmurlar Nereye Yağar, bir ayağı köyde, bir ayağı kentte olan aydınlarımızın bireysel, toplumsal sorunlarını işleyen bir roman. Yaşamları boyunca içinden çıktıkları çevrelerle yaşamlarını kurdukları ortamlar arasında ikilem içinde hep geriye bakarak yaşamak zorunda kalan aydınların dramını anlatıyor Karakuş.
Toplumun göz ardı edilen gerçeğine ışığını yönelten yazarın sorumluluk bildirişidir Yağmurlar

Nereye Yağar...

"Romanın olayları içinde gezerken yazarın yaşamıyla bütünleniyor, onunla acı çekiyor, ülkenin içinde bulunduğu bunalımları birlikte yaşıyoruz. Bu biraz da güncelin, yakın sürecin anlatımından gelen bir etki oluyor... Tanıdığımız, yaşadığımız, bildiğimiz olaylar... Hele yazarın kendi yaşamının egemenliği içinde geçen olayları yaşadıkça duygusallığımız, burukluğumuz, çözümsüz kalışımız daha da dokunuyor..."

Efdal SEVİNÇLİ, Türk Dili dergisi, Ocak 1982

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Düşünce biçimi olarak 'içreklik'

 Ezoterizm, seksenli yıllardan sonra giderek daha hızlı bir biçimde hayatımıza girdi. Astroloji, tarot, parapsikoloji, reiki, Şamanizm ve alternatif tıp artık herkesin dilinde. Ama işin tuhaf yanı her yerde karşımıza çıkan ezoterizm konusunda ciddiye alınacak hemen hiçbir çalışma yok. Bütün yaygınlığına ve etkisine rağmen ezoterizm hâlâ bilimsel çalışmaların konusu olabilmiş değil. Hartmut Zinser, Ezoterizme Giriş'te bu kavramı ve onun bizi yönlendirdiği alanları inceliyor.
Ezoterizm (içreklik), alışık olduğumuz bir kavram değil. Onunla eşanlamda okültizm için de aynı şey söylenebilir. Yunanca 'esoterikos'tan gelen ve Osmanlıcada 'içyüz', 'içre' ve 'içteki' anlamlarını karşılayan 'bâtınilik', bizim geleneksel tasavvuf (panteizm) düşüncesinde, tanrısal ışığın bir parçası sayılan ruhun hiçbir zaman ölmediği ilkesine vurgu yapmasıyla ezoterik bir içeriği de çağrıştırır. Aslolan ruh ve onun tekâmülüdür.

İstanbul’da Beklenen Devrim - Atilla Birkiye

'Aşkı, bulunması için gizledim'

İstanbul'a ve devrime farklı bir bakış getiren Atilla Birkiye, 'İstanbul'da Beklenen Devrim'i, 'Dönüp baktığım geçmişten, bugüne gelirken film şeridinin hızla sarılması' diye tanımlıyor.
Şair, yazar Atilla Birkiye, geçen günlerde raflarda yerini alan “İstanbul’da Beklenen Devrim” adlı kitabıyla İstanbul’a ve devrime çok farklı bir açıdan bakıyor, aslında aşka da öyle. “Bu kitapta biraz tersi oldu, aşk metnin katmanlarına indi” diyen Birkiye, üst katmanları ise şöyle anlatıyor:

“Freud, Jung dolayısıyla psikanaliz yani bilinçaltımız/ bilinçdışımız, iç/ dış çatışmalarımız var. Beşir Fuad ile edebi hayatımızda farklı bir boyut kazanan intihar meselesi, Doğu-Batı, arabesk gibi yaşamımıza saplanan, izi kalan bazen bir türlü üstümüzden atamadığımız, bazen atmak istemediğimiz bazense anımsadığımızda kedimizi çok iyi duyumsadığımız izler… Ya da yazma sürecinde olanlar, örneğin Gazze!”

'Hayata Dönüş' değil tufan yazı dizisi

 'Hayata Dönüş' değil tufan

Ölüm orucu eylemini sonlandırmaktı iddiaları ve saçma sapan bir ironi ile operasyonun adını "Hayata Dönüş" koydular. Mahkûmları "ölü ele geçirdiler..."
Alper Turgut'un kaleme aldığı "Hayata Dönüş" tüm yönleriyle ve en yalın anlatımıyla yazı dizisine dönüştü. Hayata dönüş mü? Tufan mı? Okumak için aşağıdaki linkleri tıklanıyız:

'HAYATA DÖNÜŞ' DEĞİL TUFAN/1

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Canavarlar Denizi (2. Kitap) Percy Jackson ve Olimposlular - Rick Riordan PDF Ebook

Serimizin ikinci kitabı Canavarlar Denizi ile karşınızda!
Yarı tanrı Percy’nin maceraları, Canavarlar Denizi ile devam ediyor! Bütün sene Percy için oldukça sakin geçmiştir. Hiçbir canavar Percy’e saldırmamış, onun hayatını tehdit etmemiştir. Ama okulun son günü olanlarla birlikte kahramanımız bir okul yılını daha sorunlu bir şekilde kapatmıştır.

21 Ağustos 2011 Pazar

İngiliz Generali Townshend Ve Türkler Türk Dostu Komutan

İngiliz Generali Townshend Ve Türkler Türk Dostu Komutan



Elinizdeki kitap, 1914 yılında, Birinci Dünya Savaşıyla başlayan, 1924 yılında General Townshendın ölümüyle biten olaylar dizisini inceleyen bir çalışmadır. İngiliz Generali Townshend, Birinci Dünya Savaşında Mezopotamya Cephesine atanarak Türklerle karşı karşıya gelmiştir. Irak İngiliz Harekat Kuvveti ya da bilinen ismiyle 6. Tümen, General Townshend kumandasında bir dizi savaşlar sonunda Kut-ül Amarede Halil Paşa

Leman Ebe Bir Cumhuriyet Kadını - Afife Demirtaş

 Leman Ebe Bir Cumhuriyet Kadını


Suyun elmaslaştığı, göğün toprakla birleştiği karla kaplı bu beyaz dünyada ben de vardım. Yaşadım Siz fark etmeseniz de yaşadım Kahraman Türk evladı şimdiye dek hangi topraklar için canını severek vermedi ki? Telli duvaklı yarini, koklamaya kıyamadığı bebeğini bırakıp; Emir büyük yerdendir, belki dönerim(!), hakkını helal et! diyerek yollara düşmedi mi?

Palu-harput 1878 I.cilt:adalet Arayışı / Iı.cilt:raporlar



Palu, Harput, Çarsancak, Çemişgezek, Çapakçur, Erzincan, Hizan ve Civar Bölgeler 1878 I. Cilt Adalet Arayışı, 494 s, s/b resimler, Türkçe. II. Cilt Raporlar, 563 s, s/b resimler, 1 katlanmış harita, Türkçe. Palu - Harput 1878 Çarsancak, Çemişgezek, Çapakçur, Erzincan, Hizan ve Civar Bölgeler adlı çalışma, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşının hemen sonunda Ermeni Patrikhanesi tarafından Anadoluda görevlendirilen üç Ermeni rahibin gözlemlerini Türkçeye aktaran önemli bir kaynak olma niteliğini taşımaktadır. Rahiplerin yazdıkları raporlardan oluşan ikinci cildi yayına hazırlayan Arsen Yarman, bu raporlarda sözü edilen iktisadi, siyasi ve askeri bilgilere tarihsel bir bağlam kazandırmak için uzun bir Sunuş kaleme almış ve bu hacimli çalışma kitabın ilk cildini oluşturmuştur. İkinci ciltte her üç rahip de (Vahan Bardizaktsi, Boğos Natanyan ve Karekin Sırvantsdyants) savaş sırasında ve savaşın hemen ardından gezdikleri şehirlerdeki Ermenilerin yaşadıkları ekonomik sıkıntıları ve duydukları güvenlik kaygılarını ayrıntılı olarak anlatmaktadırlar. Böylelikle devlete ödedikleri vergilerin yanı sıra bölgede hâkim olan aşiretlerin baskı ve saldırılarına da maruz kalan

Turan Dursun Kitapları Bedava İndir Free Download


Turan Dursun Kitapları Bedava İndir Free Download

Hakikati Arayan Kadın - Fatima Martin



30 yaşındaki Lena, Viyanada yaşayan, orta sınıfa mensup bir doktora öğrencisidir.Modern Avrupalı bir yaşam tarzına sahip olan genç kadın, içindeki boşluğu, bağımlısı olduğu esrar ve kendisine uygun olmayan erkeklerle birliktelikler yaşayarak doldurmaya çalışmaktadır. Ancak

Saçmalıklar Çağı - Michael Foley



Bugüne dek hiç bu kadar fazlası bu denli çok ve şiddetle istenmemişti İyi haber: büyük düşünürlerin hepsi mutluluk konusunda benzer reçeteler önermiştir. Kötü haber: Modern hayat bu reçeteleri uygulanamaz kılmak konusunda fazlasıyla hünerli. Bizden bolca tüketim, yüksek heyecanlı ilişkiler ve ebedi gençlik isteyen bugünün dünyasında kendimizi tatminsizlik ve yoğun endişe hisleri içerisinde bulmamız, herkesin bizden daha iyi vakit geçirdiği korkusuna kapılmamız işten bile değil. Saçmalıklar Çağı işte bu can yakıcı sorunu konu

Osmanlı Tarihini Yeniden Yazmak Gerileme Paradigmasının Sonu


Halil İnalcık, Kemal Karpat, Cemal Kafadar, İlber Ortaylı, Mehmet Genç, Bernard Lewis, Donald Quataert, Linda Darling, Jane Hathaway, Douglas Howard, Rhoads Murphey, Uğur Tanyeli, Jonathan Grant'ın yazılarıyla yeni bir Osmanlı Tarihi yazılıyor... "Osmanlı tarihi" denilince hafızamıza düşen tablo aşağı yukarı şudur: Söğüt'te başlayıp Bursa'da kıvam kazanan kuruluş döneminde Osmanlı, İstanbul'un fethiyle yükselişe geçmiş ve bu süreç, zirvesine ulaşığı Kanuni devrine kadar sürmüştür. Ancak bu 'Altın Çağ', Kanuni'nin 1566'daki ölümüyle sona ermiş ve duraklama dönemi başlamış, 2. Viyana yenilgisi ise gerilemeyi

Bu Yaz Ayrılığın İlk Yazı Olacak - Selim İleri Deneme - İnceleme



Nerdesin? dedi. Nerdesin? Ne çabuk yitirdik, ne çabuk birbirimizi yok saymaya koyulduk Hoşça kal canım, sonsuza kadar. Hoşça kal, birbirimizi hiç tanımamışçasına. Günler olmadı. Birbirimizi sevmedik. Geceler olmadı, beni aramadın, ben seni düşünmedim, sana

Pan-islam Veya İslam İmparatorluğu - G. Wyman Bury

Pan-islam Veya İslam İmparatorluğu 1. Dünya Savaşı'ndan Büyük Orta Doğu Projesine



Pan İslam veya İslam Birliği, Sultan II. Abdülhamit tarafından kurumsallaştırılmış, ancak Almanlar tarafından I. Dünya Savaşı'nda sahneye konmuş politik bir plandır. I. Dünya Savaşı sonrası İngilizler aynı planı kendi çıkarlarına göre uygulamaya koymak istemişlerdir. Bu plana göre; "Dicle ve Fırat nehirlerinden Kudüs'e, Hint Okyanusu'ndan Akdeniz'e kadar olan alanda Büyük Arap İmparatorluğu kurulacak, bu imparatorluğun başkenti Kahire olurken Mısır Hidivi de Halife unvanı taşıyacaktır. Bu imparatorluğun hâkimi ve koruyucusu ise İngiltere olacaktır." Böyle planlanmasına rağmen İngilizler kendi yazdıkları raporlarda "Türklerin

Sokak Yazıcıları Osmanlılarda Arzuhaller Ve Arzuhalciler

Sokak Yazıcıları Osmanlılarda Arzuhaller Ve Arzuhalciler



Sokak Yazıcıları Osmanlılarda Arzuhaller Ve Arzuhalciler

Gülden Sarıyıldız

Her devirde ve devlette olduğu gibi Osmanlı Devletinde de talep ve şikâyeti olan herkes resmi makamlara arzuhal sunmuştur. Arzuhal kurumu, otoritenin en üst noktası olan Osmanlı padişahlarının, şahıslar arasındaki anlaşmazlıklar ve kendi otoritesini temsil edenlerin, bunu kötüye kullanarak yaptıkları haksızlıkları önlemek veya düzeltmek için yararlandıkları bir mekanizma olmuştur. Arzuhaller kim tarafından verilirse verilsin, muhatabı tarafından ciddiye alınarak incelenir ve cevaplandırılırdı. Bu sürecin sonunda haksızlıkların

Yeniçeri Ocağı Tarihi Ve Yasaları

Yeniçeri Ocağı Tarihi Ve Yasaları



600 yıllık Osmanlı tarihinin yaklaşık 450 yıllık dönemine damgasını vuran ve devletle adeta bütünleşmiş olan Yeniçeri Ocağının 1826 tarihinde Sultan II. Mahmud ve ekibi tarafından planlı bir operasyonla imha edilmesi, Osmanlı sistemini kökünden değiştiren gelişmelerin de başlangıcı olmuştur. Ocağın kaldırılmasının ardından yürütülen karalama ve iftira

İngiliz Yıllık Raporlarında Türkiye 1922

İngiliz Yıllık Raporlarında Türkiye 1922



İngiliz Yıllık Raporları'nda Türkiye dizisinin üçüncü kitabı olan 1922 Türkiye Raporunun İngilizce orijinal metnini Türkçe çevirisiyle birlikte yakın tarih meraklılarına sunuyoruz. 1922 raporunun önemli bir bölümünde İngiliz Yüksek Komiserliği Anadolu'da Türklerin neden kazandığının muhasebesini yapıyor. İngilizlerin raporda yer alan ilgi çekici diğer bazı tespitleri ise şöyle: "Kendi küllerinden tekrar doğan Türkiye, Doğu'da Müslüman tebaanın çoğunluğuna baskı yapan devletlere azametini gösterdikten sonra, bir kez daha Panislamizmin muzaffer

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Alpaslan Işıklı “Kırmızı Kedi” kitabı

NEOLİBERALİZM VE ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI

(Alpaslan Işıklı’nın “Kırmızı Kedi” yayınlarından çıkacak ve basılmakta olan kitabı için yazdığı önsöz)

Yeryüzü, benzeri görülmemiş derinlikte bir yol ayırımına gelmiş bulunuyor. Bu durumun belirgin unsurlarının başında yer alan büyük bir ekonomik bunalım, tüm dünyayı etkisi altına almıştır.

Yalnızca Orta Afrika’nın doğusundaki Somali’den ve komşularından değil, kapitalizmin Washington ve Londra gibi merkezlerinden de felaket çığlıkları yükselmektedir. Somali’de ve komşu ülkelerinde açlıktan dudaklarını ve dillerini yiyen çocukların acıları ile Londra gibi merkezlerde kişilikleri kapitalist bireyciliğin girdabında yoğrulmuş gençlerin, dışlanmışlıklarını bilinçsiz bir yıkıcılık halinde dışa vuran çılgınlıkları birbirine karışmaktadır. Uzun yıllar boyunca yeryüzünü acımasızca sömürmüş olanlar bir tür bumerang etkisinin sonuçlarını yaşamaktadırlar; kısacası, ektiklerini biçer duruma düşmüşlerdir.

Mihri Belli kitapları

Mihri Belli kitapları



Yunus Emre´den Bıll Gates´e

Yunus Emre, bundan yedi yüz küsur yıl önce söylemişti; bu dünyadaki karaların, denizlerin, dağların, ovaların bütün insanlığın ortak malı olduğunu ve kendisini de bir insan olarak elinde bir karış toprağın tapusu olmamasına karşın, bütün dünyanın mülkiyetinde hissedar bulunduğunu ilan etmişti. Richard Stallman, bilgisayar teknolojisi uzmanları arasıda bir efsane kahramanı. Bilgisayar teknolojisinde Logiciel´i kod kaynağını, yani üretim sırrını ilk bulan araşıtrmacı. Daha ilk günden, bu yeni buluşların patentini almayı reddetmiş ve bu yoldan para kazanmak aklının kenarından bile geçmemiş olan kişi. Şimdi Bill Gates, dünyanın en zengin milyarderi. Stallman´ın ise ne evi var ne de arabası. Ama, o ilk günlerdeki gibi coşku içinde mücadeleyi sürdürüyor. Bilgisayar alınanında işi bezirganlığa döken Bill Gates gibi günahkarlarla savaşıyor.

Hapishaneden Çizgiler

... "Ve o zaman mutsuzduk. Hey gidi güzel günler" adlı sergi, bu çizimlerin ve öykülerin ekseninde gelişiyor. Çizimlerin ve öykülerin kahramanlarıyla ilgili bazı fotoğraflar, belgeler, yerli ve yabancı televizyon kanallarının Mihri Belli ile yaptıkları görüşmelerin videoları, sergide yer alıyor.

19 Ağustos 2011 Cuma

Tolkien'e göre yaradılış efsanesi

Tolkien'e göre yaradılış efsanesi..
Bölüm II

Tolkien, Ainur'un büyük bölümünün Ilúvatar ile birlikte Sonsuz Odalarda kaldığını ve bu yeni dünyaya inmediğini anlatmakla birlikte, onlardan bir daha bahsetmez. Tolkien tarihi yalnızca dünyaya inerek fiziksel varlıklara bürünen tanrısal ruhlarla ilgilidir. Bunlar doğanın bileşenleri ve güçleri haline gelmiş ve aynı zamanda (Yunan ve Kuzey Avrupa tanrıları gibi) fiziksel biçim, kişilik, cinsiyet ve birbirleri ile akrabalık kazanmışlardır. Arda'ya inen Ainur, iki sınıfa ayrılmıştır: Valar ve Maiar - yani tanrılar ve yarı-tanrılar.

Valar 15 tanedir:

Rüzgarların Kralı Manwë;
Yıldızların Kraliçesi Varda;
Denizlerin Efendisi Ulmo;
Ağlayan Nienna;
Demirci Aulë;
Meyva Veren Yavanna;
Ormanların Efendisi Oromë;
Genç Vána;
Ölülerin Bekçisi Mandos;
Dokumacı Vairë;
Rüyaların Efendisi Lórien;
İyileştirici Estë;
Güreşçi Tulkas;
Danscı Nessa;
Daha sonra Karanlık Düşman Morgoth olarak adlandırılacak olan Melkor
Maiar daha kalabalık olmakla birlikte, tarihçelerde bu ölümsüz varlıklardan yalnızca bir kaçının adı geçmektedir:

Manwë'nin Sözcüsü Eönwë;
Varda'nın Nedimesi Ilmarë;
Dalgaların Ossë'si;
Durgun Denizlerin Uinen'i;

Fantastik Edebiyat : Ölüm Kapısı Serisi

Fantastik Edebiyat : Ölüm Kapısı Serisi


Son yıllarda art arda çıkardıkları eserlerle Fantastik Edebiyata çok büyük katkıları bulunan ve artık adları Eddings, Tolkien, Jordan gibi yazarların yanında yazan Margaret Weis ve .Tracy Hickman'ın en güzel serilerinden biridir Ölüm Kapısı Serisi.

Fantastik Edebiyat : Güç Kalıtları Serisi

Fantastik Edebiyat : Güç Kalıtları Serisi


Güç Kalıtları Serisi, bağlılık yaratacak, sonuna kadar kendini heyecanla okutacak bir maceraya başlamak isteyenler için ideal bir seri. Başladığınız an, bu serinin bir kahramanı olmayı dileyecek, benim gibi abartırsanız rüyanızda Aurian’ı dahi göreceksiniz.

Yükselen Dünya’nın Savaşları Başlıyor!

Ülkemizde Ejder Kız serisiyle tanınan ve oldukça sevilen Licia Troisi’nin bir diğer serisi Yükselen Dünya’nın Savaşları’nın ilk kitabı Suikastçılar Mezhebi çok yakında Türk okurlarla buluşuyor!
Büyük Savaş’ın üzerinden tam kırk yıl geçmişti ama Yükselen Dünya hala barışa kavuşamamıştı.
Ejderha Süvarisi Dohor, Güneş Ülkesi’nin kralı olmuştu ve hakimiyetini genişletirken kendisine karşı duran halkları acımasızca eziyordu.

StarCraft Öncephe Ciltleri Raflarda


Çıktığı andan itibaren olay yaratan, aldığı ödüllere doymadan, bir gençliği internet cafelere bağlayan Blizzard yapımı bir dünya StarCraft! Onlarca kitap ve çizgi romana konu olmuş hikaye derinliği ile kimilerini ağlattı, kimilerini güldürdü.

18 Ağustos 2011 Perşembe

Marguerite Yourcenar'ın 'Mişima ya da Boşluk Algısı' adlı kitabı

'Mişima ya da Boşluk Algısı' Can Yayınları'nda

Marguerite Yourcenar'ın 'Mişima ya da Boşluk Algısı' adlı kitabı, Haldun Bayrı'nın çevirisiyle Can Yayınları'ndan çıktı.
Marguerite Yourcenar’ın keskin zekasıyla Mişima’nın benzersiz öyküsünü birleştiren
bu kitap, okurun hafızasından silinmeyecek! Mişima ya da Boşluk Algısı adlı kitabın özeti şu: Acımasız dünya algısı ve şiddet dolu bir benliğin keşfi…

Romanda asıl ve en sık sorgulanan cinsiyetçi ideoloji

'Biz kadınlar da çok masum değiliz'

Kutuplardan ve kutuplaşmalardan herkes gibi hazzetmeyen bir yazar Elif Şafak. Sancıları ve çelişkileriyle insanı okumayı seviyor. Yeni romanı İskender'de de 70'lerin giderek yükselen ırkçılık hareketleri nedeniyle sokakları sert çatışmalara sahne olmuş Londra'ya göç eden Türk-Kürt kökenli Toprak ailesinin 'birey' öyküleri anlatılan.
Yaşam Kitap- Başta antikahraman İskender ve annesi Pembe'nin sevgi-nefret sonra yine sevgi, yine nefret ilişkisini sorgulayan roman, hemen her karakter özelinde birbirine hem yaban hem ciğer olmanın da öyküsü. Romanda asıl ve en sık sorgulanan ise cinsiyetçi ideoloji ve onun fallus merkezciliği. Bu bağlamda yalnız erkeklerin değil kadınların hem kendine hem erkek dünyasına bakışındaki arızalara da yakın plan yapıyor Elif Şafak. Kocaman genellemelere prim vermiyor hiç. Mikro incelemelerden, kazılardan, öze inmekten yana. Çok dindar biri değil, bilginin ve mananın peşinde olduğunu söylüyor. Elif Şafak'la İskender'i konuştuk.

Hartmut Zinser, Ezoterizme Giriş

Düşünce biçimi olarak 'içreklik'

Ezoterizm, seksenli yıllardan sonra giderek daha hızlı bir biçimde hayatımıza girdi. Astroloji, tarot, parapsikoloji, reiki, Şamanizm ve alternatif tıp artık herkesin dilinde. Ama işin tuhaf yanı her yerde karşımıza çıkan ezoterizm konusunda ciddiye alınacak hemen hiçbir çalışma yok. Bütün yaygınlığına ve etkisine rağmen ezoterizm hâlâ bilimsel çalışmaların konusu olabilmiş değil. Hartmut Zinser, Ezoterizme Giriş'te bu kavramı ve onun bizi yönlendirdiği alanları inceliyor.
Ezoterizm (içreklik), alışık olduğumuz bir kavram değil. Onunla eşanlamda okültizm için de aynı şey söylenebilir. Yunanca 'esoterikos'tan gelen ve Osmanlıcada 'içyüz', 'içre' ve 'içteki' anlamlarını karşılayan 'bâtınilik', bizim geleneksel tasavvuf (panteizm) düşüncesinde, tanrısal ışığın bir parçası sayılan ruhun hiçbir zaman ölmediği ilkesine vurgu yapmasıyla ezoterik bir içeriği de çağrıştırır. Aslolan ruh ve onun tekâmülüdür.

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Amma da Aldanmışız - Oyun (İki Perdelik Oyun)

AMMA DA ALDANMIŞIZ!

(İki Perdelik Oyun)

-Komedi-





Yazan:

Cemal ERTEN

T.C. KÜLTÜR BAKANLIĞI YAYINLARI

ANKARA-2002

KİŞİLER

MUHTAR

KÖY İMAMI(Hoca)

14 Ağustos 2011 Pazar

Bildiğin Gibi Değil / 90'larda Güneydoğu'da Çocuk Olmak

Bildiğin Gibi Değil 90'larda Güneydoğu'da Çocuk Olmak
Yıldırım Türker’in sunuşuyla Yayına Hazırlayan: Tuncay BirkanRöportaj: Rojin Canan Akın, Funda DanışmanKapak Fotoğrafı: Attila DurakKapak Tasarımı: Emine Bora td#TableBookRightBookEdition_Cell_0_0 td Kitabın Baskıları: İlk Basım: Haziran 2011 2. Basım: Temmuz 2011 İki genç araştırmacı Funda Danışman ve Rojin Canan Akın'ın, 90'lı yıllarda çocukluğu Güneydoğu’da geçmiş Kürt gençleriyle yaptıkları on dokuz söyleşiyi bir araya getiriyor.

Eşcinsellere, uyuşturucu kullananlara yaklaşım, insana yaklaşım değişmeli

'İnsana yaklaşım değişmeli'

William S. Burroughs, ölümünden 14 yıl sonra Türkiye'de birilerini huzursuz etti. Acaba bu adam neler söylüyordu? Belki de Burroughs'un umduğu oldu. Muzır Kurulu'na takılan üçlemenin ilk kitabının ardından diğer iki kitap da yayımlandı. Çevirmen Sertabiboğlu'na göre ise Türkiye'nin Burroughs'a ihtiyacı var: "Eşcinsellere, uyuşturucu kullananlara yaklaşım, insana yaklaşım değişmeli."
Takım elbisesi, kemik çerçeveli gözlüğü, fötr şapkasıyla William Burroughs aslında tam da emekli bir öğretmene benziyor ama aldanmayın. 14 yıl önce bugün, 83 yaşında hayatını kaybeden silah ve uyuşturucu düşkünü bir eşcinsel olan Burroughs sıradışı bir yazar. Allen Gingsberg, Jack Kerouac gibi döneminin diğer “anti”leriyle Beat Kuşağı akımını başlatarak bildiğimiz edebiyatı altüst eden Burroughs’un hayatı da bir o kadar ilginç. Iggy Pop, Patti Smith, Kurt Cobain gibi rock tarihinin önemli şahsiyetleri onun dostları... Gus Van Sant’ın yönettiği “Drugstore Cowboy”da rol alan, en meşhur kitabı “Naked Lunch-Çıplak Şölen” David Correnberg tarafından sinemaya uyarlanan bir iştahlı bir gezgin...

‘YÖK zede’ bir çevirmen

12 Ağustos 2011 Cuma

Dr. Hikmet Kıvılcımlı Eserleri ( Pdf Formatında ) Bedava ebook İndir - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Dr. Hikmet Kıvılcımlı Eserleri ( Pdf Formatında ) Bedava ebook İndir - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "Kıvılcımlı, Hikmet (Priştina, Osmanlı Makedonyası, 1902 - Belgrad 1971)

Babası Priştina'da posta telgraf müdürü Hüseyin Bey, annesi Münire Hanım. Türk komünist lider ve kuramcı, yazar, yayıncı ve çevirmen; 17 yaşında gönüllü olarak Kurtuluş Savaşı'na katıldı, Vefa Lisesi'nde okudu, sınavla İstanbul Tıp Fakültesine girdi, öğrencilik süresince direniş faaliyetlerini sürdürdü, Kurtuluş, Aydınlık gibi TKP yayınları yoluyla giderek komünist fikirlerle tanıştı ve 1920'lerin başında Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi oldu. 1925 yılında Aydınlık gazetesinde ilk yazıları yayınlanmaya başladı. 1925'ten 1950'lere kadar sürekli kovuşturmalara maruz kaldı ve hapis yattı. 1938 yılında Nazım Hikmet'le birlikte yargılandığı Donanma Davası'nda 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 12 yıl yattıktan sonra tahliye oldu. 1954 yılında legal Vatan Partisi'ni kurdu. 1965 yılında Tarihsel Maddecilik Yayınları'nı kurdu ve yönetti, Marks, Engels ve Lenin'in eserlerinden birçok çeviriler yaptı ve yayınladı, Das Kapital'in bir bölümünü çevirdi. 1967'de İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği'ni (İPSD) kurdu. İktisattan antropolojiye, marksist düşüncenin tarihsel ve kuramsal gelişiminin açıklanmasına ve Türkiye'de bir işçi sınıfı devriminin strateji ve taktik sorunlarına kadar çeşitli konularda çok sayıda telif eseri ve Aydınlık, Türk Solu, (kendisinin kurduğu) Sosyalist, Ant gibi dergilerde makaleleri yayınlandı. En önemli eseri olan Tarih Tezi'ni 1965 yılında yayınladı. 12 Mart 1971 darbesinde arandığı için ağır hasta olduğu halde yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. 11 Ekim 1971'de Belgrad'da öldü.

İÇERİKTEKİ ESERLER

27 Mayıs ve Yön Hareketinin Sınıfsal Eleştirisi
Allah - Peygamber - Kitap
Anılar
Bilimsel Sosyalizmin Doğuşu
Brejnev'e Mektup
Cennet
Deccal Kapımızı Nasıl Çalıyor ?
Devrim Zorlaması, Demokratik Zortlama
Dinin Türk Toplumuna Etkileri
Eyüp Sultan Konuşması
Fetih ve Medeniyet
Finans Kapital ve Türkiye
Genel Olarak Sosyal Sınıflar ve Partiler

- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar

11 Ağustos 2011 Perşembe

Volkan Arslan imzalı Felah, kitapseverlere Atatürk'ün bilinmeyen özelliklerini sunuyor

Felah raflarda

Volkan Arslan imzalı Felah, kitapseverlere Atatürk'ün bilinmeyen özelliklerini sunuyor. Kitap ayrıca büyük önder Atatürk ile ilgili kaleme alınmış serüven roman olarak dikkat çekiyor.
Volkan Arslan’ın Felah isimli kitabı çıktı. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazılmış ilk serüven romanı özelliği taşıyan kitap sadece bir günlük bir süreci anlatıyor ve konuyu Ankara-İstanbul ekseninde sürükleyici bir kurguyla, okuyucusuyla buluşturuyor.

Bu topraklar hep dirilen güzelliklerle dolu

 'Bu topraklar hep dirilen güzelliklerle dolu'

1998'de Mısır Çarşısı davasından, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis istemiyle yargılandı. Aleyhinde ifade veren ve 'birlikte yaptık' diyen tanık bunu işkence zoruyla söylediğini, Selek'i tanımadığını söyledi.
Bilim insanlarınca hazırlanan raporlarda 'Bomba değil gaz sıkışması yüzünden patlama olduğu' tespitinde bulunuldu. Tüm bu verilere rağmen 2,5 yıl cezaevinde kaldı. İki kez beraat etti. Ancak bu kararlar bozuldukça yeniden yargılandı, hâlâ da yargılanıyor. Sosyolog, yazar, feminist ve barış hareketi aktivisti Pınar Selek, on üç yıldır verdiği mücadeleyi sürdürüyor. Ortak acılara odaklanıyor Pınar Selek; yeni yapıtı Yolgeçen Hanı'nda olduğu gibi. Tedirgin